avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decontarea terapiei ABA in Romania de statul German
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decontarea terapiei ABA in Romania de statul German

Buna ziua ,
Ma numesc Oana Ionita, si am un baietel de 3 ani si 10 luni diagnosticat cu elemente din spectru autist atat in Romania cat si in Germania.
In mai anul trecut am depus la Landratsamt dosaul pentru decontarea terapiei ABA in Germania si de abia acum 2 saptamani am primit o scrisoare in care ni se spune ca nu e de competenta locala pentru decontarea terapiei din Romania, dar daca doresc pot sa fac contestatie la aceasta decizie.
Din cauza costului foarte mare al terapiei aici in Germania , nu ne-am permis sa platim singuri aceasta terapia. decat pentru 3 luni dar doar cu terapeut si fara analistul comportamental de la Knospe ABA.Prin urmare am decis sa merg eu si baietelul meu in Romania pentru a incepe interventia terapeutica. In Romania terapia ABA o putem face intensiv la un pret mult mai mic decat in Germania si interventia a inceput imediat, pe cand in Germania costurile sunt foarte ridicate, iar timpul de asteptare pentru a incepe terapia cu cei de la Knospe ABA dureaza intre 9 si 12 luni.
In cazul copiilor cu autism interventia terapeutica trebuie inceputa cat mai devrem , pentru a avea rezultate mai buna
Intrebarea mea este : legea permite si decontarea terapiei ABA in Romania pana la inceperea terapiei ABA in Germania?

Trebui sa mentionez ca sotul meu si celalat baietel al nostru au ramas in Germania , iar sotul meu munceste acolo si plateste toate taxele.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cuantum indemnizație creștere copil cu handicap 3-7 ani Gia Anton Gia Anton Buna ziua. Am un băiețel în vârstă de 3 ani si 3 luni. Diagnosticat cu TSA (tulburare de spectru autist). Am întrerupt activitatea si am obținut toate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap buziladiana buziladiana buna ziua poate cineva mult mai informat decat mine ma poate ajuta in urmatoarea situatie Copilul meu in varsta de 2 ani si 3luni a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are autism. ce drepturi are? pydy03 pydy03 Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 3 ani si jumatate si a unei fetite de 1 an si 2 luni. In prezent sunt in ccc pana va implini fetita meu 2 ani,pt baiat nu ... (vezi toată discuția)