Stau la bloc. Vecinii de deasupra in mod regulat imi incearca usa cand urca la etaj. Ba isi pun copiii sa incerce, pe motiv ca sunt mici si nu stiu unde stau, ba incearca ei.
Intrebarea mea este, daca chem politia, au ce sa le faca? Exista vre-o lege pentru asta?
Am primit acelasi raspuns si eu am o amica care are probleme de acelasi gen raspunsul este cam nimica cata vreme nu patrund in locuinta si atunci cred ca aveti nevoie de martori sau de probe video ca atare singura solutie este sa aveti mereu usa inchisa
Nu stiu de unde naiba se inspira legiuitorii nostri cand cu greu „nasc” niste chestii dintr-astea cu apararea proportionala - adica stai acasa si te trezesti cu un intrus cu un cutit in mana. Sigur, omul a venit la praduiala, nu s-a informat bine si „te surprinde” in propria locuinta. Conform „norme in vigoare”, te uiti la hot, apreciezi lungimea lamei cutitului, dai o fuga in bucatarie si-ti alegi unul cam la fel, dar ca sa fii sigur, pui mana pe unul mai mic. Mai mult, te uiti la hot si-l vezi cam pirpiriu, max. 45 kg. Tu ai vreo 90 kg, asa ca pui o mana la spate si totul devine cam proportional. Auzi in casa ta, pe proprietatea ta!
Pe vremuri circula o intamplare prin urbea noastra. Tot blocul stia ca nea Ghita de la 7 pleaca la fata, la Timisoara cu trenul de 19:45, insa omului i s-a facut rau si nu a mai plecat. Pe la 22:30 aude ca cineva umbla la broasca. Merege iute in bucatarie, pune mana pe o tigaie si o izbeste violent de usa, dar nici nu iese sa vada ce s-a intamplat... Dimineata la prima ora, gaseste un vecin de palier, mort ca toti mortii. S-a constatat ca suferise un infract, saracul...
Personalizati-va usa sau zidul de pe langa usa. Lipiti un poster, vopsiti intr-o culoare fistichie, aplicati niste autocolante.
In ultima instanta, lipiti sticla pisata pe clanta usii si nu uitati sa aveti mereu la dvs. o manusa de protectie.
De fiecare data cand bat in usa iesiti din casa si vorbiti-le frumos. La urma urmei sunt copii. Incercati sa-i "mituiti" cu bomboane sau ceva similar. Ati prins ideea, sa le raspundeti cu bunatate. Puteti sa o luati si ca un experiment sau cum preferati.
Nu sunt doar niste copii. Tot timpul e tiganca cu ei, ea ii pune sa incerce clanta, iar cand ies sa o intreb de ce intra la mine in casa, spune ca au gresit copiii usa. Treaba e ca sta la etajul de deasupra dar nu la apartamentul de deasupra. Imposibil sa greseasca usa, avand in vedere ca usa lor este pozitionata altfel.
Ultimata data, nici nu mai avea copii cu ea. A dat tiganca sa intre direct, singura.