avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua,

Din pacate am condus sub influenta alcoolului la volan. Alcolemia stabilita a fost de 0.47ml/l alcool pur in aerul respirat, iar cele 2 probe de sange prelevate au indicat 1,00 g% , respectiv 0.8 g%. Care proba de sange se ia pentru stabilirea alcoolemiei, prima, a doua, sau ambele? De asemenea, la ce ma pot astepta si ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu-mi pierde carnetul?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: sorinpri , utilizator 23:49, 28 Iulie 2014
În aplicarea art. 336 alin. (1) din Codul penal, în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice, rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală este cel dat de prima prelevare.

Decizie nr. 3/2014 ICCJ

Nu trebuie sa va faceti griji ca ramaneti fara carnet. Ar trebui sa va faceti griji ca ati comis o infractiune penala, din urma careia va alegeti cu dosar penal.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
Cu dosar penal s-a ales deja si intr-adevar majoritatea celor care savarsesc astfel de infractiuni nu constientizeaza posibilele implicatii penale, se gandesc doar la permis.
Multumesc pentru clarificari. Intr-adevar, in afara permisului suspendat, sunt si implicatiile penale. La ce sentinta ar trebui sa ma astept dupa trimiterea in judecata? Mentionez ca sunt la prima (si sper eu ultima) abatare de acest fel.
Stimate domn, concentrati-va acum pe faza de urmarire penala, exista posibilitatea sa nu fiti trimis in judecata si sa se dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala, atunci cand procurorul în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
De asemenea, aveti posibilitatea după punerea în mişcare a acţiunii penale,sa incheiati cu procurorul un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan shre-khan shre-khan Buna ziua,in luna februarie am fost la o aniversare unde am baut circa 300 ml whisky,am plecat de acolo cu masina am ajuns in parcarea unui club,in spatele meu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
dosar alcoolemie dragos2292 dragos2292 Buna seara. As dori sa stiu daca am vreo sansa de a scapa mai usor ( fara dosar penal , sau macar cu suspendare)daca am avut 0.61 alcool pur in aerul expirat ... (vezi toată discuția)