avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce putem face daca mama mea nu vrea sa faca sucessiune si nu vrea sa ne dea actele defunctului tata -find mostenire de a lui tata-
pentru a deschide sucessiune si putem sa o scoatem din sucesiune ce demersuri pute lua
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
barbumarian75, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:55, 28 Iulie 2014
Nu o puteti "scoate" din succesiune.
Daca unul sau mai multi mostenitori nu vor sa participe la succesiune atunci aceasta se face prin instanta de judecata. De pe acte se pot obtine duplicate de la autoritatile emitente.
Intai mergeti la notariat si apoi in instanta, in instanta va costa mai mult decat daca v-ati intelege la notariat.

Cititi un topic similar aici

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
cyan, moderator
mai am o intrenbare poate sa construiasca ceva pe teren fara aprobarea noastra daca nu sa facut sucessiunea
O puteti bloca informand primaria sa nu emita autorizatie de construire deoarece terenul este in litigiu.
Trebuie sa dovediti calitatea de prezumtiv mostenitor si nu o puteti face decat solicitind la notariat deschiderea succesiunii. Notarul va poate elibera o astfel de adeverinta cu care puteti informa primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Rose06 Rose06 Buna ziua. Daca exista 4 mostenitori ai unui teren si unul dintre mostenitori are actul original, cum pot actiona ceilalti mostenitori pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)