avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Sant disperata. Am un baietel de 2 ani si 4 luni rezultat din relatia cu un cetatean austriac , plateste pensie alimentara dar doar atat nu isi da interesul deloc pt copil si problema este ca nu pot obtine un pasaport fara semnatura tatalui si nu pot intelege de ce pt ca aici in Austria custodia totala o are mama . Ce as pute face cum sa procedez ??
Cel mai recent răspuns: cori32 , utilizator 15:15, 29 Iulie 2014
custodia totala o are mama

Aveti o hotarare in Austria in acest sens ?
Puteti recunoaste hotararea in Romania.
Daca nu, cereti la noi in instanta ca aceasta sa suplineasca acordul tatalui.
Nu am o hotarare judecatoreasca pt ca nu a existat un proces pt custodie , in Austria custodia copilului o are mama de la nastere , aici pot decide eu tot ce tine legat de copilul meu fara acordul lui . Am doar un act de la primarie prin care Tatal a recunoscut copilul si in care scrie ca eu ca mama si tutore legal imi dau acordul. Dar nu stiu cat ma poate ajuta actul acesta ca sa obtin si in Ro. Custodia totala .Am nevoie neaparat de o hotarare Judecatoreasca ??? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Dacă nu sunteţi cetăţean austriac, vă supuneţi legilor româneşti.
Cereţi tatălui o declaraţie notarială că este de acord ca minorul să aibă paşaport şi este de acord să călătoriţi dvs. cu minorul.
da, aveti nevoie de o hotarare judecatoresca prin care ori se stabilieste ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, fia sa suplineasca acordul tatalui.
Va multumesc pt info:-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusivă minor acordată în austria, recunoaștere în românia TinaAntonio TinaAntonio Tatăl cetățean austriac,mama și copilul cetățeni români cu domiciliul în străinătate. Custodia totală a fost acordată mamei de către instanța ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva yoyo1234 yoyo1234 Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de ... (vezi toată discuția)