avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul??

Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din tara,eu(mama),avand contract de munca in tara cu pricina?Tinand cont ca tatal minorei nu este de acord cu aceasta actiune.Va rog un raspuns sau niste sfaturi ce as putea face in acest caz
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:45, 29 Noiembrie 2012
Nu puteti scoate minora din tara fara acordul tatalui in forma autentica. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere nu va ramane decat sa va adresati instantei de judecata.
Va trebui sa va adresati instantei ca prin hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul tatalui pt a-i face copilului pasaport daca n-are, pt a iesi din tara si pt a se stabili in acea tara domiciliul copilului.
In cazul custodiei comune, nu puteti scoate copilul din tara fara acordul tatalui. In situatia in care acest acord nu este exprimat, si exista o anumita urgenta, pe calea unei ordonante presedintiale trebuie sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa aveti dreptul de a iesi cu copilul din tara. In paralel, trebuie sa deschideti si un proces prin care sa cereti instantei ca domiciliul minorului sa fie stabilit in Italia, unde veti lucra, si eventual sa cereti autoritatea exclusiva in favoarea dvs asupra minorei. In acest caz, daca veti obtine autoritate exclusiva, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui.
Multumesc frumos,am inteles perfect.Am vrut sa cer custodia totala,dar am inteles ca imi trebuiesc motive intemeiate,care nu prea le am.Noi pur si simplu ne`am despartit,iar eu vreau sa plec sa fac o viata mai buna si mai frumoasa pentru mine si copilul meu.Credeti ca as avea vreo sansa?Si un timp aproximativ,cam cat ar dura aceasta actiune,imi puteti spune,va rog?
Nu puteati obtine custodia totala.

Incercati prin hotarare judecatoreasca sa rezolvati problema.
Va poate insa incurca daca nu ganditi un program de vizita atractiv pentru el.
Vechiul program de vizita nu va mai putea fi valabil in mod obiectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Poate iesi copilul din tara fara acordul tatalui Andeia lovasz Andeia lovasz buna ziua .sunt divortata am o fata de 14 ani care e la un club de baschet.ea ar rrebui sa olece cu echipa in cantonament in serbia.intrebarea e-poate iesi din ... (vezi toată discuția)
Plecarea unui parinte divortat cu copilul din tara LaviniaTrifu LaviniaTrifu Buna ziua ,sunt divortata din 2007 si copilul imi este incredintat prin hotararea judecatoreasca definitiva si cu program pt tata de al vedea ,spunetimi va ... (vezi toată discuția)