avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Registru unic de control PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Registru unic de control PFA

Buna ziua,

Va scriu pentru a afla obligativitatea detinerii registrului unic de control. Am fost la anaf sector 4 si doamna de la ghiseu a zis ca pentru PFA nu este obligatoriu registrul unic de control si sa citesc legea 252.

"Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control."

Asta ar insemna ca PFA-ul nu are statut de persoana juridica?

Ce ar trebui sa fac? Sa-l iau sau nu-l iau?

Ms,
Catalin

Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
cdinuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: cdinuta , utilizator 10:58, 28 Iulie 2014
Registru unic de control este obligatoriu.
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1.
(1) Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control.

(2) Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora.

Pe ce argumente va sustineti afirmatia?
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
cdinuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de control asociatie de parinti scoala noriszah noriszah In cadrul unei asociatii de parinti este nevoie de registru de control ? Nu desfasuram operatii comerciale si nu suntem inregistrati la registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, Sunt PFA din 2008 iar potrivit legii 253/2003 art ( 1) si (2) nu sunt obligat sa detin registru unic de control. \"Legea 252/2003 Art. 1. - (1) ... (vezi toată discuția)
Pfa , registrul unic de control MIHAELAX MIHAELAX PFA , registru unic de control Buna ziua, Ce se intampla daca nu am achizitionat registrul unic de control in termen de 30 de zile? Eu stiam ca nu este ... (vezi toată discuția)