avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Registrul unic de control
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Registrul unic de control

Buna ziua,
Sunt PFA din 2008 iar potrivit legii 253/2003 art ( 1) si (2) nu sunt obligat sa detin registru unic de control.
"Legea 252/2003
Art. 1. - (1) Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control.
(2) Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora."
Problema mea este ca ma tem in cazul unui control sa nu am probleme din cauza unor eventuale abuzuri ale organelor de control sa nu iau amenda pentru acest registru. Pot sa ma duc acum sa achizitionez acest registru fara sa iau amenda, chiar daca sunt infiintat din 2008 sau sa continui asa?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Registru unic de control pfa cdinuta cdinuta Buna ziua, Va scriu pentru a afla obligativitatea detinerii registrului unic de control. Am fost la anaf sector 4 si doamna de la ghiseu a zis ca pentru PFA ... (vezi toată discuția)
Registrul de control asociatie de parinti scoala noriszah noriszah In cadrul unei asociatii de parinti este nevoie de registru de control ? Nu desfasuram operatii comerciale si nu suntem inregistrati la registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Registrui unic de control florymic florymic o asociatie sportiva non profit,neinregistrata la registrul comertului,ci doar la registrul sportiv,trebuie sa detina registru unic de control? Eu am gasit ... (vezi toată discuția)