avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie handicap grav

Buna ziua,

am o nelamurire privind indemnziatia insotitor de handicap grav.
Anul trecut am luat pentru prima data certificat de handicap grav gradul doi in care se specifica ca nu primesc indemnizatie de insotitor.
Precizez ca anul trecut faceam dializa..In luna ianuarie am facut transplant renal,in luna iulie a.c. imi expira certificatul.
Am fost sa reinnoiesc certificatul ,l-am primit doar pentru sase luni si de data asta am primit si indemnizatie de insotitor.
De ce nu am primit si anul trecut,cand am intrebat mi s-a spus ceva de genul ca am job ,ca primul an nu se acorda aceasta indemnizatie etc...
Adica cand faceam dializa nu se acorda acum ca am facut transplant se acorda..care este criteriul?
Pot facer ceva in acest sens?Pot recupera aceasta indemnizatie de insotitor pe anul trecut??
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Salutare,stiu ca poate nu trebuie sa adresez aici aceasta intrebare ... ALEXYmihai ALEXYmihai Salutare,stiu ca poate nu trebuie sa adresez aici aceasta intrebare dar poate a mai trecut cineva prin aceasta situatie si ma poate indruma sau imi da un ... (vezi toată discuția)
Continuitate certificat de handicap ale75 ale75 Buna ziua, anul trecut am intrat in programul de hemodializa si am obtinut certificat de handicap grav gradul 2 (desi nu a fost corect,trebuia gradul ... (vezi toată discuția)