avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate certificat de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate certificat de handicap

Buna ziua,

anul trecut am intrat in programul de hemodializa si am obtinut certificat de handicap grav gradul 2 (desi nu a fost corect,trebuia gradul 1).
Anul acesta am facut transplant renal si urmeaza sa intru la reevaluare.Nu stiu cum se poate proceda,trebuie sa ma cheme ei sau sa ma prezint eu din propria initiativa la ei.Eu tot sun la ei dar nu raspunde nimeni iar deplasarea e dificila si nici nu are cine sa se duca .
A doua intrebare este:stiu ca nu se va modifica gradul de handicap timp de un an de la transplantul renal ,.exista un cadru legal pentru aceasta afirmatie?
A treia intrebare:pot lucra doar 6 ore ?cand faceam hemodializa lucram doar 4 ore.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
ale75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ale75 , utilizator 17:39, 6 Iunie 2014
nici un raspuns? chiar nimeni nu ma poate ajuta?
ok,probabil ca e un subiect destul de putin discutat in tara asta,oamenii cu diabilitati fiind dati la o parte si tratati intr-un mod cat se poate de ordiar,iar cei "sus pusi" ii desconsidera total asa ca pentru cei care poate au nevoie sa afle raspunsruile la ce am intrebat eu, am sa le raspund TOT eu desi nu am regim juridic.

1.Pentru reinnoirea certificatului de handicap trebuie mers la comisie cu o luna inainte de expirarea certificatului de handicap si depusa documentatia care este trecuta pe certificat,respectiv analize,referat de la medicul specialist,in functie de afectiunea fiecaruia.copie dupa buletin,talon de pensie,adeverinta de salariat etc.

2.dupa efectuarea de transplant renal nu se va modifica timp de inca un an gradul de handicap ,abia in anul urmator se va modifica daca totul este bine si rinichiul merge.

3.Se poate lucra 6 ore daca cei de la comsia de expertiza va da o hartie la mana cum ca va recomanda program de 6 ore,asta in cazul in care nu se doreste pensionarea care este recomandata in astfel de cazuri.

Interventie moderator:

1. Daca nu v s-a raspuns pana acum la intrebari nu inseamna ca noi desconsideram pe cei aflati in situatia dvs.

2. - Raspunsurile sa dau daca cineva cunoaste domeniul respectiv.
- Este posibil ca pe forum sa nu fie nici o persoana care sa cunoasca raspunsurile sau sa nu fi intrat, inca, in contact cu intrebarile dvs.
- Nu intotdeauna se gaseste raspuns la orice intrebare, mai ales la unele asa de delicate ca ale dvs.

3. Daca dvs. ati gasit raspunsurile intre timp este cu atat mai mult meritul dvs. si va felicit si va doresc multa sanatate!
Cu tot respectul insa nu consider deloc delicate intrebarile mele .Sunt intrebari despre proceduri legate de certificatul de handicap.
Se poate sa nu existe AICI avocati/juristi cu pregatire in acest domeniu desi ar trebui pentru ca sunt oameni care au probleme serioase si daca nu au un sprijin sunt efectiv prostiti de cei de la comisia de evaluare.Am intalnit acolo niste cazuri extraordinare ,efectiv oamenii sunt umiliti, pusi pe drumuri aiurea.Nu toata lumea poate apela la un avocat ,financiar vorbind si atunci acest site este de mare ajutor pentru cine are acces la internet si nu in ultimul rand pentru cei care stiu sa foloseasca calculatorul.
Multumesc pentru felicitari si pentru urarea de sanatate care de asemenea o doresc la toata lumea.
Nu lucrez in cadrul juridic /avocatura dar cursurile de drept de la facultate de care am fost pasionata m-au ajutat sa gasesc pe internet raspunsul la intrebarile mele,iar pentru una din ele chiar exista lege.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare grad handicap posttransplant renal Ad3 Ad3 Buna ziua, o sa va zic problema mea pe scurt ,care e in felul urmator: Am facut transplant de rinichi in Noiembrie 2012, in Martie 2013 trebuia sa merg la ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care este in grad de handicap tip ii alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua.Anul anterior am facut transplant renal in care am fost in gradul I,am comisia de trecut la 1 martie,am avut si pensie de stat si pensie de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea categoriei de handicap marcusromania01 marcusromania01 Am transplant de ficat .Am handicap gradul II accentuat ,este posibil sa se schimbe aceasta incadrare de handicap ? in ce conditii se poate intampla aceasta ? (vezi toată discuția)