Buna ziua.Anul anterior am facut transplant renal in care am fost in gradul I,am comisia de trecut la 1 martie,am avut si pensie de stat si pensie de handicap,spuneti-mi va rog:
(1)pot ramane si cu pensia de stat?
(2)pot trece in gradul II definitiv la comisia teritoriala de handicap?
(3)ce scutiri de taxe si impozite am dreptul?
(4)daca imi cumpar o masina la mana a2-doua,pot fi scutita de taxa de mediu?
Si ce drepturi mai avem,va multumesc foarte mult.
negru daniel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna , nu este pensie de stat si pensie de handicap exista pensie de invalidiate si indemnizatie de handicap care se cumuleaza fara nici o problema , daca ai luat 1 an gradu grav la handicap al doilea an iti va da grad accentuat sau 2 definitiv este regulament intern pt cei cu transplant sa se dea grad definitiv ,
despre scutirea de taxe daca esti propietara pe casa sau copropietara atunci esti scutita de impozit la masina la fel dar e o mica problema anu asta ca daca nai avut si anu trecut scutirea in sens ca daca nai depus anu trecut actele si le depui numa anu asta te scuteste doar de la anu ca asa e la noi ca normele de aplicare au aparut doar in ianuarie si acolo asa se specifica si asa ii mai face pe propietari persoana cu handicap sa mai plateasac anu asta
esti scutita dar si aici se interpreteaza putin legea ca de anu trecut din iunie sau iulia sa modificat legea 448 art 26 in care se specifica ca trebuie ca masina sa fie modificata handicapului iar in codul fixcal o ramas la fel si e intrepretativ dar eu zic ca esti scutita
alte drepturi ar mai fi bilete , legitimatie de transport local, bilete de tratament la bai si cam astea
sanatate multa iti transmite un transplatat de 9 ani
Va multumesc din suflet,spuneti-mi va rog pentru dosar imi trebuie referat de nefrologie sau merge si acel certificat cu nr dat de dr de la transplant?