Am o casa in mediu rural care se afla la mai putin de 200m de zidul cetatii.
Intampin greutati in lamurirea unor aspecte din cauza unor functionari publici.
In leg 50/91 se spune ca nu trebuie autorizatie de construire daca as schimba tiglele de pe casa daca nu schimb forma si functionalitatea,materialele (tigla=? tigla beton Bramac?),culoarea.Am intrat pe site-ul Primariei si am downloadat lista cu monumente istorice.Aceasta cetate nu se afla pe lista.De la Primarie mi s-a promis ca "ma vor amenda" daca ma apuc de treaba (asa au facut si cand am pus pe soclu gresie care imita piatra) fara autorizatie.Oricum cu autorizatia,am depus cerere sa o elibereze si se taraganeaza totul,cand am intrebat mi s-a raspuns in doi peri ca-mi vor da raspunsul in 30 zile ,adica ce acte mai lipsesc "de la dosar", dupa aceea sa rezolv cu actele si doar dupa alte 30 zile POATE voi primi aprobare.
Avand in vedere situatia expusa,am sau nu am dreptul sa ma apuc de schimbat tigla fara autorizatie?
1.Distanta intre mine si cetate este mai mare de 200m (desi reprezentantii Primariei nu si-au facut treaba sa puna insemnul obligatoriu de "monument istoric" pe zidul cetatii)
2.Vecinul din dreapta care este mai aproape de cetate a mansardat avand autorizatie de construire acum doi ani.Nu a fost inclusa casa lui in "zona protejata istorica".Avand in vedere ca este mai aproape de cetate trag concluzia ca nici planuri urbanistice nu s-au facut sa includa casa mea in "zona protejata"...
Deci? Pot sa ma bazez pe astfel de argumente in cazul unor obstructii din partea unor anumiti functionari zelosi?
Cladire de patrimoniu
anaoi75
Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)