avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul concediu medical

Buna ziua,
In perioada aprilie-septembrie 2013 am fost in somaj 9ultima luna cand am primit somajul fiind luna noiembrie,pentru ca se da cu o luna in urma),in septembrie mi-am infiintat un PF-profesie liberala,din octombrie mi-am platit la cas (pentru a beneficia de concediu medical,fiind insarcinata).
Somajul a fost 398 ron,pentru perioada septembrie-decembrie 2013 am declarat un venit de 2500 ron,pe care nu l-am realizat,am fost pe minus in 2013.
Din 16 decembrie 2013 pana in 24 martie 2014 am fost in concediu prenatal/post natal.Am inteles ca trebuie sa dau banii inapoi pentru concediile medicale primiti,dar care este formula de calcul?
Se i-a si perioada somajului,anterioara lunii octombrie cand eu am inceput sa platesc cei 0,85 % pentru concedii?
Adica la calcul nu se iau in considerare si veniturile realizare din somaj pt perioada pana in decembrie cand am intrat in concediu prenatal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: clodete , utilizator 11:28, 24 Noiembrie 2014
In instiintarea de debit primita de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate scrie si termenul in care trebuie sa restituiti suma datorata.
Nu scrie data pana la care sa platesc,scrie doar suma,altfel nu mai intrebam.
1. Atunci nu este o scrisoare oficiala de debit.

2. In acea scrisoare ar fi trebuit sa scrie baza legala (textul de lege) care ii permite sa va solicite restituirea banilor, termenul pana cand sa restituiti banii precum si termenul in care puteti face contestatie si unde anume sa faceti contestatia.

3. - Parerea mea este sa nu luati in seama scrisoarea sau sa luati legatura cu CJAS sa va comunice, in scris, ce am spus eu mai sus.
- Inainte de a plati banii trebuie sa va convinga de faptul ca datorati aceasta suma si ca ea este calculata corect.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
clodete a scris:

Bun!
Am fost si am intrebat de ce nu mi se i-a in calcul si perioada somajului si mi s-a spus ca nu sunt angajata dupa terminarea somajului, adica eu mi-am infiintat PF, nu sunt salariata,este legea asa,dar ei nu pot aplica ca au si ei un director,care ii trage la raspundere,etc.
Mi-a spus ca in cazul PF-ului altfel sta treaba si mi s-a calculat concediul medical venitul declarat la PF din lunile in care eu mi-am platit contributia de sanatate (0,85%),nu putea sa-mi i-a incalcul si perioada somajului, pentru ca nu mi-am platit contributia pt.concedii in perioada somajului.
Am intrebat in cat timp trebuie sa platesc banii si mi-a raspuns vag ca probabil 3 ani,sa vin sa achit din ei cat pot.
Reamintesc faptul ca am primit de la ei o "hartie" in acre spune sa dau banii inapot (toti), fara sa-mi scrie termenul in care ii pot plati, baza de calcul,etc.

Ce mai pot face eu in situatia de fata?
Multumesc!

Sunt aceeasi persoana pe alt utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu sarcina si lauzie ralucasurianu ralucasurianu buna ziua. am un cabinet medical si dna contabila a facut niste incurcaturi. prin urmare trebuie sa fac decl 112 rectificativa pentru o angajata aflata in ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu in concediu medical irinaa1982 irinaa1982 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului in perioada in care amfost in concediu medical. Veniturile mele brute au fost: iunie 2013-2850 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc si cfp ContSters323556 ContSters323556 Am si eu o nelamurire. Din data de 25 02 2012 pana in data de 25 02 2014 am fost in ccc. Din 26 02 pana pe 25 05 2014 am fost in cfp iar din 26 05 pana in ... (vezi toată discuția)