avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost înºelat de o agenþie de turism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost înºelat de o agenþie de turism

Bună ziua.
Fiind doritor de a pleca la rude în Grecia, m-am adresat unei agentii de turism din municipiul Tecuci, jud. Galaţi despre oferta de vară pentru biletele de autocar pentru Grecia.
Un domn de la agentia [editat], amabil, mi-a raspuns zilele trecute ca e 50 de euro si biletul de autocar pana la ATENA şi ca locurile sunt limitate si ca lucreaza cu o alta firma de transporturi numita X. Am fost de acord ca sa fac o rezervare, fiind informat ca biletul dus-intors este 100 eu, dar după 3 zile cand faceam rost de bani.
Asadar m-am prezentat la sediul firmei cu o zi inainte (27.07.2014) si domnul operator mi a spus ca biletul este tot 100 eu dus intors.
In ziua de 28.07.2014 m-am prezentat cu banii la sediul agentiei. Acum se schimba povestea, mi s-a spus ca biletul este 60 de euro, deoarece firma cu care agentia lucrează a marit datorita sezonului tariful cu 10 euro, deci trebuie sa platesc 120 euro.
Am platit doar 20 euro, urmatorii de 100 să platesc soferului de autocar, de fapt cei 20 de euro reprezentand comisionul luat de firma [editat] ca mi-a facut o rezervare telefonica la alta firma cu sediul in alt oras. Mi s a eliberat factura fiscală si un bon cu rezervarea in datele indicate de mine.
Ajuns acasa, am cautat nr. de telefon al firmi de autocare si i-am sunat si o doamnă dispecer mi-a spus ca ceea ce a facut firma [editat] este inadmisibil, ca ei nu lucreaza cu aceasta firma şi ca nu trebuia sa mi se ia acel comision; firma de transport X, deaorece eu cu aceasta firma voi calatori nu percepe comisioane.
Acum, am si eu urmataorele intrebari:
1. firma de turism era indreptatita sa imi ia comision asa de gras, pentru o simpla rezervare telefonica?
2. Care este politica firmelor de turism, pot lua comisioane asa de mari cand intermediaza rezervari de loc prin alte firme? Adica ele singure decat cat si cum, după figura clientului??
3. Este normal ceea ce am patit eu? Daca nu, cum trebuie sa ma adresez? Ce etse de facut in cazul de faţă??
Va multumesc.

[2.13 din regulament: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Ares-3, moderator
In baza documentelor justificative sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
Multumesc pt raspuns. Ideea e ca mi s-a luat comision de 20 % pentru a mi se face o banala rezervare telefonica la alta agentie de turism, care in mod real nu percepe comision. Mi se pare exagerat.
Unde trebuie sa ma adresez? La OPC regional, care tine de judetul căruia îi apartin sau direct la Bucuresti la ANPC?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de turism sau nu ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Trebuie sa fii agentie de turism (brevet de licenta, autorizatii de la min. transporturilor, etc) ca sa oferi ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd As dori ajutor in privinta intocmirii unei monografii contabile ptr. o agentie de turism. (vezi toată discuția)
As dori sa imi deschid o agentie turism samire07 samire07 As dori sa imi deschid o agentie de turism dar care sa nu aiba un birou pentru lucrul cu publicul prefer sa lucrez pe internet.Este posibil si care sunt ... (vezi toată discuția)