Bună ziua.
Fiind doritor de a pleca la rude în Grecia, m-am adresat unei agentii de turism din municipiul Tecuci, jud. Galaţi despre oferta de vară pentru biletele de autocar pentru Grecia.
Un domn de la agentia [editat], amabil, mi-a raspuns zilele trecute ca e 50 de euro si biletul de autocar pana la ATENA şi ca locurile sunt limitate si ca lucreaza cu o alta firma de transporturi numita X. Am fost de acord ca sa fac o rezervare, fiind informat ca biletul dus-intors este 100 eu, dar după 3 zile cand faceam rost de bani.
Asadar m-am prezentat la sediul firmei cu o zi inainte (27.07.2014) si domnul operator mi a spus ca biletul este tot 100 eu dus intors.
In ziua de 28.07.2014 m-am prezentat cu banii la sediul agentiei. Acum se schimba povestea, mi s-a spus ca biletul este 60 de euro, deoarece firma cu care agentia lucrează a marit datorita sezonului tariful cu 10 euro, deci trebuie sa platesc 120 euro.
Am platit doar 20 euro, urmatorii de 100 să platesc soferului de autocar, de fapt cei 20 de euro reprezentand comisionul luat de firma [editat] ca mi-a facut o rezervare telefonica la alta firma cu sediul in alt oras. Mi s a eliberat factura fiscală si un bon cu rezervarea in datele indicate de mine.
Ajuns acasa, am cautat nr. de telefon al firmi de autocare si i-am sunat si o doamnă dispecer mi-a spus ca ceea ce a facut firma [editat] este inadmisibil, ca ei nu lucreaza cu aceasta firma şi ca nu trebuia sa mi se ia acel comision; firma de transport X, deaorece eu cu aceasta firma voi calatori nu percepe comisioane.
Acum, am si eu urmataorele intrebari:
1. firma de turism era indreptatita sa imi ia comision asa de gras, pentru o simpla rezervare telefonica?
2. Care este politica firmelor de turism, pot lua comisioane asa de mari cand intermediaza rezervari de loc prin alte firme? Adica ele singure decat cat si cum, după figura clientului??
3. Este normal ceea ce am patit eu? Daca nu, cum trebuie sa ma adresez? Ce etse de facut in cazul de faţă??
Va multumesc.
[2.13 din regulament: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele. Multumesc pentru intelegere]
Cel mai recent răspuns:
richard1977 , utilizator
00:14, 29 Iulie 2014