avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Contestare amenda
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Contestare amenda

Am primit o amenda le la Antifrauda pe motiv ca am achizitionat engros produse accizabile de la o firma care nu era inregistrata la autoritatea competenta (vama) pentru acest tip de operatiuni.
intradevar codul fiscala la art 206/69 alin.2 prevede obligatia operatorilor economici care doresc sa execute activitati de comercializare engros a bauturilor alcoolice de a se inregistra la autoritatea competenta in acest scop. deasemenea este trecuta ca si contraventie achizitionarea de produse de la comerciantii care nu respecta aceste reguli. dar nu am gasit nici un articol care sa imi impuna mie, cumparator, sa ma informez si cum ar trebui sa o fac, adica ce sa ii solicit vanzatorului, daca acesta respecta art 206/69. cu alte cuvinte estre trecuta ca si contraventie o fapta care nu este prevazuta ca si obligatie in lege.

intrebare. Cum as putea sa contest aceasta amenda? Pe ce linie ar trebui sa actionez?

Alte discuții în legătură

Confiscare bauturi spirtoase - infractiune, procedura contestatie carolmihai carolmihai buna ziua, zilele trecute au fost confiscate de la domiciliul meu aprox 450 l rachiu de catre Directia Regionala Vama sens in care mi -s-a intocmit un proces ... (vezi toată discuția)
Atestat edusa edusa ce atestat trebuie pt un en gross care comercializeaza bauturi alcoolice? au venit cei de la vama si l-au cerut si au dat amenda ? ce lege ete? (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala de 20.000 de lei Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta ... (vezi toată discuția)