avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare datorie bancara salariat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare datorie bancara salariat

Am si eu o problema.
Am primit pe adresa societatii, o cerere de poprire de la un birou de executare silita pt un salariat de la un credit bancar.

Citind codul de procedura civila la articolul Art.728 alin 3 " (3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum." am facut o hartie prin care instiitam biroul ca nu ii pot retine salariatului decat 30 lei, el avand un salariu net de 700 lei ( min fiind de 670) sta cu chirie si are in ingrijire un copil de 4 ani .

Am primit din nou hartie de la birou ca tb sa ii retin 1/3 din salariu net. Sunt de acord cu acest lucru dar salariatul nu are dreptul la salariu minimul garantat de stat pt a se intretine????

Ma poate obliga aces birou sa ii retin 1/3 din salariu?? Mentionez ca societatea nu a semnat nici o adeverinta de venit prin care se obliga sa opresca salariu.

Creditul este din 2008 iar eu cred ca a intervenit si termenul de prescriere a datoriei.

Cum pot sa fac sa ajut salariatul... daca ii retin 223 din salariu cu 476 lei pe luna nu se poate intretine si isi va da demisia, preferand sa lucreze la negru la cine o angajeaza.
............

Astept si eu un raspuns
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 20:30, 11 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Pe mine ma intereseaza din pcdv al societatii. Nu vrea sa pierd salariatul, deoarece este muncitor.

Conform legii ii pot retine doar 30 lei sau sunt obigata sa ii retin 223 lei.
Va trebui sa ii retineti 1/3 din salariul net. Daca are net de 700 de ce ziceti ca ia mai putin decat salariul minim? ( art nu se refera la ce banii ii raman, cu la cat primeste salariu)
Mai departe, daca nu are cu ce se intretine, salariatul poate face contestatie la executare, pentru a invoca implinirea termenului de prescriptie si tot in instanta daca dreptul la actiune al creditorului nu e prescris, poate obtine o reducere a cuantumului popririi.


=D> si daca se prescrie , cu banii ramasi , trage o petrecere !


unde ati auzit voi ca banca renunta la o datorie neachitata ?
Nu e dupa ea, daca nu face demersuri in timp util pt a-si recupera banii, dreptul sau se prescrie in 3 ani de la data scadentei.

Alte discuții în legătură

Executare silita pensionar cu pensie de 350 lei dumitrudd dumitrudd In calitate de administrator al unei SRL si al unei II am fost girant , avalist pentru contracte de credit, BO etc. Acum sunt executat silit de catre ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am primit de la tribunal o instiintare de executare silita pentru un credit la banca. Am luat leg. cu executorul si l-am informat ca singura mea sursa de ... (vezi toată discuția)
buna ziua marius20101991 marius20101991 as dori sa va rog sa imi spuneti referitor la oprire pe salariu. in 2012 am avut un procesc pe care l-am pierdut . in 02.05.2015 am primit de catre ANAF cum ca ... (vezi toată discuția)