avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua

as dori sa va rog sa imi spuneti referitor la oprire pe salariu. in 2012 am avut un procesc pe care l-am pierdut . in 02.05.2015 am primit de catre ANAF cum ca as fi dator 700 lei. in data de 15.02.2015 cand am mers sa imi scot salariu 830 lei . am putut scoate doar 130. cei 700 mi-au luat din prima. e legal ? am un copil de 4 luni cu ce sa-l intretin ? daca ANAF m-a luat 700 lei
Legal, creditorul nu poate popri mai mult de 1/3 din salariul net. Se poate face contestatie la executare. Vorbiti intai cu angajatorul, (care este tertul poprit) si solicitati titlul in baza caruia se face executarea indirecta (poprirea).
conform art 728 C.p.c coroborat cu art 780 alin. 5 C.p,c salariile pot fi urmarite numai in cuantum de pana la 1/3 pentru orice tip de datorie, nefiind supuse executarii silite sumele aferente drepturilor salariale viitoare pe o perioada de 3 luni de la infiintarea popririi. Practic va puteau opri din salariu max 1/3 incepand cu cea de-a 3-a luna de la momentul infiintarii popririi.Puteti inainta instantei o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita abuz ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problemele mele: Am primit la serviciu ( institutie publica) o incuvintare de executare silita de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita - credit nevoi personale adriana1 adriana1 Pentru un credit de nevoi personale banca a cerut executarea silita. Executorul a obtinut incuviintarea executarii, mi-a comunicat somatia pentru suma de 13242 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)