avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire si teren

Buna ziua!Mama mea a decedat in 2003, tatal meu in 2013. Tata a fost inregistrat cu handicap in 2007 si scutit de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent casei. Mama nu a fost tsi la primarie m-au pus sa platesc impozit pentru 1/2recuta in acte si nu a avut rol la primarie, dar totul a fost dobandit in timpul casatoriei. Acum (2014) am facut succesiunea si dupa mama si dupa tata si acum la primarie m-au pus sa platesc 1/2 din cota mamei pe perioada cad tatal meu era scutit de impozit si ea decedata. Mamei ia facut acum rol. As vrea sa stiu daca e corect?

Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 16:35, 8 Octombrie 2014
Din punct de vedere al impozitului se pune problema cine este proprietarul si nu daca acesta este decedat sau nu.Proprietatea era tot a mamei pana cand nu s-a facut succesiunea.Unele primarii au defalcat impozitul pe fiecare coproprietar urmand sa aplice scutirea sau nu la cel in cauza.Ca urmare cei doi proprietari mama si tata au avut doua rol-uri si fiecare trebuie sa plateasca/sau daca e scutit nu trebuie sa plateasca impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite mzmz mzmz La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sami008 sami008 as dori raspuns la o intrebare: mama mea e vaduva de veteran de razboi de circa 7 ani. pana acum nu a platit impozit pentru locuinta conf. dreptului acordat de ... (vezi toată discuția)