avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire si teren

Buna ziua!Mama mea a decedat in 2003, tatal meu in 2013. Tata a fost inregistrat cu handicap in 2007 si scutit de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent casei. Mama nu a fost tsi la primarie m-au pus sa platesc impozit pentru 1/2recuta in acte si nu a avut rol la primarie, dar totul a fost dobandit in timpul casatoriei. Acum (2014) am facut succesiunea si dupa mama si dupa tata si acum la primarie m-au pus sa platesc 1/2 din cota mamei pe perioada cad tatal meu era scutit de impozit si ea decedata. Mamei ia facut acum rol. As vrea sa stiu daca e corect?

Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 16:35, 8 Octombrie 2014
Din punct de vedere al impozitului se pune problema cine este proprietarul si nu daca acesta este decedat sau nu.Proprietatea era tot a mamei pana cand nu s-a facut succesiunea.Unele primarii au defalcat impozitul pe fiecare coproprietar urmand sa aplice scutirea sau nu la cel in cauza.Ca urmare cei doi proprietari mama si tata au avut doua rol-uri si fiecare trebuie sa plateasca/sau daca e scutit nu trebuie sa plateasca impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite mzmz mzmz La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sami008 sami008 as dori raspuns la o intrebare: mama mea e vaduva de veteran de razboi de circa 7 ani. pana acum nu a platit impozit pentru locuinta conf. dreptului acordat de ... (vezi toată discuția)