avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare casa

buna ziua. va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.am achizitionat un apartament prin programul "Prima Casa" si pentru a putea obtine imprumutul de la banca s-a girat cu o garzoniera.Nu am facut asigurarea la casa pentru anul acesta si m-am trezit acasa cu un plic in care era polita de asigurare pentru cele 2 apartamente.Banca si-a rezervat dreptul de a incheia politele cu o societate de asigurari aleasa de ea. Intrebarile mele sunt:
1. are banaca dreptul de a incheia polite cu ce societate de asigurari doreste ea?nu trebuia sa fiu intrebata legat de societatea de asigurari?
2. politele sunt incheiate pentru 3 ani. e corect acest lucru?
3. sunt 2 sume diferite pe polite. N-ar fi trebuit sa fie aceeasi suma?(ma refer la valoarea minima a politei de asigurare -care era 20 euro ultima data din cate stiu).
4. pot incheia acum polite de asigurare in alta parte cu suma minima si pe termen de 1 an, unde vreau eu?daca da, acest lucru duce la anularea politelor actuale?
Va rog tare mult sa ma ajutati cu raspunsuri pentru a stii cum sa procedez in continuare.
o zi buna si multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:56, 29 Iulie 2014
Raspunsul il gasiti in conditiile contractuale incheiate cu banca, la capitolul asigurare gaj+apartament.Vedeti daca in obligatiile dv., exista vreo una neindeplinita si care este procedura bancii in acel caz.
La expirarea politelor initiale, asiguratorul probabil v-a anuntat dar nu ati reinnoit in termen politele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa in favoarea statului roman ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua ,revin cu o intrebare referitor la asigurarea locuintei. Daca statul este girant in programul prima casa sunt obligata sa platesc o asiguarare mai ... (vezi toată discuția)
Intelegere pentru dezavantajarea clientului tom20034 tom20034 In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si ... (vezi toată discuția)