buna ziua. va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.am achizitionat un apartament prin programul "Prima Casa" si pentru a putea obtine imprumutul de la banca s-a girat cu o garzoniera.Nu am facut asigurarea la casa pentru anul acesta si m-am trezit acasa cu un plic in care era polita de asigurare pentru cele 2 apartamente.Banca si-a rezervat dreptul de a incheia politele cu o societate de asigurari aleasa de ea. Intrebarile mele sunt:
1. are banaca dreptul de a incheia polite cu ce societate de asigurari doreste ea?nu trebuia sa fiu intrebata legat de societatea de asigurari?
2. politele sunt incheiate pentru 3 ani. e corect acest lucru?
3. sunt 2 sume diferite pe polite. N-ar fi trebuit sa fie aceeasi suma?(ma refer la valoarea minima a politei de asigurare -care era 20 euro ultima data din cate stiu).
4. pot incheia acum polite de asigurare in alta parte cu suma minima si pe termen de 1 an, unde vreau eu?daca da, acest lucru duce la anularea politelor actuale?
Va rog tare mult sa ma ajutati cu raspunsuri pentru a stii cum sa procedez in continuare.
o zi buna si multumesc anticipat!
Raspunsul il gasiti in conditiile contractuale incheiate cu banca, la capitolul asigurare gaj+apartament.Vedeti daca in obligatiile dv., exista vreo una neindeplinita si care este procedura bancii in acel caz.
La expirarea politelor initiale, asiguratorul probabil v-a anuntat dar nu ati reinnoit in termen politele.
Asigurare locuinta
marbostgms
[b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)