avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii prealabile la furtul calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii prealabile la furtul calificat

Buna ziua,
Am o problema cu o ruda de la tara care a fost prinsa la furat de porumb duminica seara 27.07.2014 cu inca alte 2 persoane.Paguba a fost de 72 de stiuleti de porumb direct de pe camp.
A fost incadrata la furt calificat.Vrea sa ceara impacarea cu partea vatamata desi nu este ruda cu aceasta.
Va rog foarte mult sa imi spuneti cum se poate face acest lucru, se intocmeste un document, se merge la notar sau ii da banii pur si simplu. Pagubitul a cerut 1000 de lei.

Va multumesc frumos!
Oficial trebuie la notar sau mediator, in practica se intampla si in curtea politiei, dar sa fiti siguri ca isi retrage plangerea.
Nu este vorba de retragerea plangerii prealabile ci de impacare. Pentru aceasta mergeti la notar sa intocmiti actul, de asemenea puteti merge la mediator pentru incheierea unui acord de mediere, care apoi trebuie autentificat la notar.
sa inteleg ca se poate realiza aceasta impacare chiar daca nu au nici un grad de rudenie?
multumesc frumos!
Nu conteaza ca nu sunt rude.:D
va multumesc frumos pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket David111111 David111111 Buna ziua, am fost prins furand din supermarket o baterie in valoare de 12 lei. Mi s-a dat optiunea sa platesc produsul si o contraventie de 150 de lei, bani ... (vezi toată discuția)
Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)