avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... I s-a cerut vreunui mediator la politie sau la parchet ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

I s-a cerut vreunui mediator la politie sau la parchet acordul de mediere autentificat de notar?

Daca i s-a cerut cuiva il rog sa imi spuna.
Cel mai recent răspuns: Pătruțescu Î Dan Î.I , Mediator 13:44, 6 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un non sens și de altfel prima oară cand aud așa ceva. Acordul de mediere, împreună cu adresa de înaintare și legitimația vizată la zi, sunt înscrisurile care se depun la parchet.
Daca este autentificat la notar, nu mai este necesara prezenta partilor in fata organului judiciar pentru a confirma înțelegerea. Banuiesc ca asta va intereseaza.
Eu depun doar la Parchet acordurile de mediere, daca infractiunea e in faza up. NU mi s-a cerut niciodata acord autentificat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ilydorin a scris:

Eu depun doar la Parchet acordurile de mediere, daca infractiunea e in faza up. NU mi s-a cerut niciodata acord autentificat.

Puteti cu siguranta sa il depuneti direct, fara autentificare, dar partile trebuie sa se prezinta ulterior, sa confirme.
Cred ca, clientul nu vrea sa se prezinte in fata organului, din acest considerent se cere autentificat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, practic , autentificarea acordului de mediere suplinește prezența părților în fața organelor judiciare .Altfel, dacă părțile pot și doresc să fie prezente, autentificarea nu are sens.

Alte discuții în legătură

Citatie dosar penal bucuresti IonutMadalinB IonutMadalinB Buna seara!Locuiesc in Timisoara,dar am primit in cursul acestei zile o citatie in care scrie ca sunt cercetat in calitate de suspect intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Forma autentificata acord de mediere Bencipici Bencipici Buna ziua! La un dosar pentru inselaciune a fost depus un acord de mediere! Procurorul a cerűt instantei sa emita ő adresse la biroul de mediator sa ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii prealabile la furtul calificat viorica01 viorica01 Buna ziua, Am o problema cu o ruda de la tara care a fost prinsa la furat de porumb duminica seara 27.07.2014 cu inca alte 2 persoane.Paguba a fost de 72 de ... (vezi toată discuția)