Buna ziua!
La un dosar pentru inselaciune a fost depus un acord de mediere! Procurorul a cerűt instantei sa emita ő adresse la biroul de mediator sa confirme daca acordul a fost incheiat acolo! Instanta a admis fiindca actul nu este in forma autentificata! Mediatorul a raspuns sí zice ca actul nu a fost semnat acolo! Cica nu stie nimic despre acest acord
Procesuil va fi suspendat pana vor face anchete in legatura cu presupusul fals sí uz decfals sau se judecata in continuare neluand in vedere respectivul acord de mediere? Sau declaratia mediatorului confirma falsul fara indoieli?
Mentin ca nu stiam despre fals,am fost arestat in 2015 atunci ám angajt pe cineva sa daca actele de impacare sí mediere pentru mind,iar acum ám cerűt actele sí mi a dat un acord de mediere fals! Cred deoarece mediatorului nu stie nimic despre acest.a
Instanta a admis cererea parchetului de a amire adresa la mediator cica acordul de mediere nu este autentificat......
Atunci adresa de la mediator cum sa fie autentica?
Acordul de mediere este valabil doar prin stabpila si semnatura mediatorului, semnatura inculpatului si persoanei vatamate. Nu trebuie autentificat.
Mediatorul este obligat sa inregistreze Acordul de Mediere in registrele profesionale, si sa il redacteze in acea zi in care este incheiat. Nu poate incheia acte pe care sa le antedateze sau in care sa specifice date eronate despre actul medierii, pentru ca astfel se incadreaza lal fals.
Nu inteleg de ce s-au sesizat pentru fals, dar e clar ca ceva e in neregula.
Dar dvs, daca nu ati trecut de actul de sesizare a instantei, puteti merge la un alt mediator, luati procedura de mediere de la zero si faceti un nou acord de mediere legal, complet, corect si profesional.