avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Împărțirea bunurilor la mediator: se poate ca, prin ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Împărțirea bunurilor la mediator: se poate ca, prin acord de mediere, fostul soț să renunțe la partea lui dintr-o casă luată cu credit ipotecar?

Buna ziua! În timpul căsătoriei am cumparat casa părinților printr-un credit ipotecar, pentru a-i ajuta ca banca sa nu le ia casa. Rata crescuse foarte mult si nu mai putea fi plătită. Ratele au fost plătite tot timpul de părinții mei si se poate verifica la banca. Noi am avut domiciliul în alta localitate. Între timp eu am divorțat, (de comun acord la starea civila), iar fostul sot doreste sa fie scos din contractul de credit. La banca s-a gasit o solutie pentru acest lucru. Se poate ca fostul sot sa renunte la partea lui, fara sa deschidem partaj? Se poate face acest lucru la mediator? printr-un acord de mediere, prin care eu sa raman cu casa si restul ratelor ce mai sunt de platit!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de la mediator trebuie ratificat de instanța.
Doar la notar puteți face cum vreti fără instanța.
Întreb daca se poate face la mediator pentru ca am citit ca taxele sunt mai mici decat la notar.

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dupa ce platiti onorariul mediatorului veti achita si o taxa de timbru pentru instanta.
Nu finalizati doar cu plata la mediator.
Sa va faca socotelile la bani mediatorul ca el stie cat va ia si cat veti avea de achitat pentru instanta.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți încheia un acord de mediere, având avantajul reducerii la jumătate a taxei de timbru care se achită de regulă la partajarea bunurilor , conform Legii taxelor de timbru. Dacă doriți mai multe detalii, vă dau toate informațiile.

Alte discuții în legătură

Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)
Completare acord mediere dupa pronuntarea hotararii aura6699 aura6699 In 2012 in baza acordului partilor (mediere), instanta a pronuntat o hotarire de expedient in proces partaj bunuri comune. In 2014 oficiul de cadastru a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)