am lucrat din anul 1976 pina in 1979 la fab de mob militari bucuresti acum cau sa-mi completez dosarul ptr pensie dar cei de la mobins S.A. spun ca arhivele au ars si eu ramin fara grupa a 2 ..asta ma interesa ca am lucrat la slefuit in alb manual si aveam dreptul la grupa 2 ..cui sa ma adresez ptr grupa? va multumesc mult.
Formulati o cerere in scris, cu nr. de inregistrare/ data sau trimiteti prin posta cu confirmare de primire si solicitati firmei, sa va elibereze o adeverinta conform modelului din anexa 14 la Normele de aplicare a legii pensiilor publice, aprobate prin HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea pensionarii.
In scrisoarea de raspuns, firma trebuie sa mentioneze motivul pentru care nu va poate elibera adeverinta respectiva, dar o va face, dupa ce va cauta si alte posibilitati, pentru a cauta documente, din care sa rezulte grupa de munca, in care ati fost incadrat, stiind ca poate fi actionata de dvs. in instanta, in vederea obtinerii adeverintei pentru pensionare.
1. Daca este vorba de perioada 1976-1979 trebuia sa aveti inregistrat in carnetul de munca faptul ca ati lucrat in gr. a II-a de munca.
2. - Daca stiati ca ati lucrat in gr. a II-a de munca trebuia de atunci sa solicitati sa se faca inregistrarea in carnetul de munca.
- Nu aveti nici o scuza ca ati asteptat 35 de ani sa solicitati adeverinta desi spuneti ca stiati ca ati lucrat in gr. a II-a de munca.
e drept ca am asteptat prea mult ...dar eu nu mai lucram in bucuresti ci in radauti la celalat capat de tara si am crezut ca actele nu se ard ca pe lemne cineva trebuia sa aiba grija de ele ...nu credeti?..in cartea de munca nu e scris nu stiu de ce ..ca si la fabrica de la radauti nu era scris mi-a dat imediat dupa revolutie adeverinta de grupa a doua...si acum eu ce fac? ramin fara adeverinta ptr ca unii nu stiu ce fac cu actele? multumesc mult
Grupa ll de munca
doru54
Buna ziua . Am lucrat ca strungar in cadrul unui SMA (Apartinea de Ministerul agriculturii),timp de 3 ani si in Bucuresti 2 ani la Energoreparatii. Toate ... (vezi toată discuția)