avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa ll de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa ll de munca

Buna ziua . Am lucrat ca strungar in cadrul unui SMA (Apartinea de Ministerul agriculturii),timp de 3 ani si in Bucuresti 2 ani la Energoreparatii. Toate acestea inainte de 1985. In baza carei legi(inclusiv articol,pozitie,alineat) ma incadrez sa pot lua grupa ll de munca ?Va multumesc,o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 1 Decembrie 2014
Trebuia ca in carnetul de munca sa aveti inregistrate aceste perioade ca fiind lucrate in gr. a II-a de munca.
In cazul in care in cartea de munca nu scrie scrie grupa de munca iar unitatea a platit contributiile ,ce este de facut ?Va multumesc ,o zi placuta !
1. Daca nu aveti inrestrarile in carnetul de munca inseamna ca este posibil ca locurile de munca respective sa nu fi fost incadrate in gr. a II-a de munca.

2. Daca totusi ati lucrat in grupa a II-a de munca si s-a omis inregistrarea in carnetul de munca solicitati fiecarui angajator cate o adeverinta cu perioada lucrata in gr. a II-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)
Grupa a ll de munca in agricultura leuceaemil leuceaemil Am lucrat la in mecanizarea agriculturii la SMA Tinca 16 ani inainte dee anul 1990 din 1 august 1974 pana in 17.09.1990 si 14 ani la Agromec Tinca din ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)