avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Coduri CAEN training online
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Coduri CAEN training online

buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu alegerea codurilor CAEN aferente activitatii de platforma online pentru cursuri digitale/video/cu access exclusiv online de scurta durata (1-3 ore) - traininguri online de project management de ex.
a//care dintre acestea sunt aplicabile?
8559 Alte forme de învăţământ n.c.a.
4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
b//sau e vorba de intermediere?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 08:45, 2 August 2014
Dvs. concepeti cursurile si le vindeti sau exista traineri care fac cursurile, iar Dvs. va ocupati cu marketingul lor, vanzarea...?
ambele variante sunt aplicabile. unele le fac chiar eu pe pregatirea mea si altele le vor face alte pers fizice colaboratoare.
Am fondat destul de multe societati comerciale (inclusiv doua firme si un PFA al meu), ca sa pot sa spun in cunostinta de cauza ca e mult mai putina bataie de cap sa scrieti mai multe coduri, care impreuna "dau" activitatea dorita, decat sa tot adaugati cate un cod CAEN.
Nu va costa foarte mult in plus (cateva zeci de lei) sa le includeti de la inceput in actul constitutiv si sa le autorizati, in schimb, ulterior, orice modificare/adaugare de cod CAEN costa sute de lei.

In consecinta, sunt potrivite 8559 si 4791, dar ar fi bine sa adaugati si

8299 Alte activităţi de servicii suport pentru intreprinderi, nca

deoarece daca aveti platforma e posibil sa oferiti cursuri online inhouse, deci pentru salariatii unei societati, cu facturare catre societate
Problema se naste din limitarea la 5 grupe CAEN pt SRL-D. Daca nu ar fi asta era simplu sa pun pe lista cat mai multe coduri ca sa acopar tot.
Daca o firma cumpara un curs pt un angajat, de pe site-ul meu acest lucru nu intra tot la 4791? (si facturarea se face catre PJ)
E corect sa fac contract de intermediere cu PF autori ai altor cursuri care se vand prin site-ul meu? Adica eu vand in numele autorilor un curs catre alte PF beneficiare, totul contra unui comision, adaos. Si activitatea asta poate intra pe 4791?
Mentionez ca acestea sunt alte activitati ale unui SRL-D cu act principala club de cursuri dans pt copii + pilates/aerobic adulti pt care am alocat 8552 si 9311. (acestea sunt corecte? pot sa renunt la 9311 ?)
multumesc anticipat de ajutor
Deci sunt permise maxim 5 coduri, daca inteleg.
Sau, mai exact, inca 3 coduri.
O sa ma gandesc si revin cu un raspuns, fata de aspectele nou aparute

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen sa aleg pt un srl-d Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Pentru infiintarea unui SRL-D in vederea obtinerii de finantare nerambursabila (10 000 eur) as dori sa ma ajutati in alegerea codurilor CAEN ... (vezi toată discuția)
Autorizare sediu cu activitate scoala de dans sensa04 sensa04 Am o societate comerciala in cadrul careia vreau sa deschid si o scoala de dansuri sociale (salsa, bachata, tango argentinian, dansul mirilor etc) si dansuri ... (vezi toată discuția)
Interpret sau formator? Margacc Margacc Sunt PFA si am codurile 7021, 8230, 4619, 8552, 9002, 8559. Vreau sa incep o colaborare noua. Activitatea presupune sa inregistrez de acasa partea vocala din ... (vezi toată discuția)