avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificari la statut dupa preluare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificari la statut dupa preluare ong

Prin preluarea unei asociatii sportive infiintata in anul 2010 se poate schimba denumirea,obiectul de activitate .membri asociatiei,sediul dar vechimea sa se pastreze? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent ,daca in urma acestor modificari mai pot accesa fonduri europene ,pentru finalizarea proiectului.Vreau sa preiau aceasta asotiatie sportiva sa o transform in asociatie cu unica activitate (cod 8790) de asistenta sociala cu cazare permanenta(casa de batrani).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:42, 5 Septembrie 2014
Trebuie sa verificati daca asociatia sportiva pe care o doriti e infiintata pe baza og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile pentru ca ulterior, ce doriti sa va propuneti (scop, obiective si activitati)doar pe acea forma juridica puteti face.
Da, puteti sa aduceti schimbari la statutul ong. Dar treaba cu vechimea, cred ca mai degraba se refera la o vechime/experienta/recunoastere in acel domeniu in care solicitati finantare. Deci eu zic ca aceasta miscare nu va ajuta caci activitatile derulate de fosta entitate era in cu totul alt domeniu.
Da, la o asociatei infiintata in baza OG 26 / 2000, Adunarea Generala, cu majoritatea ceruta de lege si statut, poate decide modificarea scopului, denumirii, obiectivelor, si in general a tuturor prevederilor Statutului, se poate schimba total compozitia ca membri si domeniul de activitate.... Insa cei care cer in anumite scopuri o vechime minima, pot considera ca daca asociatia a trecut prin mari schimbari, ar trebui asimilata uneia nou-infiintate, nu uneia cu anumita vechime, pentru ca cerinta de vechime e instituita de diversi finantatori sau alte structuri cu gandul la experienta de profil, nu ca o chestie pur formala si fara consecinte practice....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

reluare activitate la o fundatie abandonata rolex rolex O fundatie infiintata in anul 1992 care a avut suspendata activitatea din 2000 isi mai poate sa nu continua activitatea in 2013 si daca DA in ce conditii ? ... (vezi toată discuția)
Desfiintare asociatie sportiva vasilejok vasilejok Buna ziua!Sunt presedintele unei asociatii sportive si doresc sa o desfiintez si sa o radiez de la ANAF..Am fost la judecatorie si nu mi-au dat niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Scop asociatie mikisory mikisory Buna seara! Va rog frumos, se poate infiinta o asociatie pentru sustinerea in cariera sportiva a fiicei mele (doar pentru fiica mea)? (vezi toată discuția)