avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Scop asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Scop asociatie

Buna seara!
Va rog frumos, se poate infiinta o asociatie pentru sustinerea in cariera sportiva a fiicei mele (doar pentru fiica mea)?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:42, 11 Ianuarie 2019
In niciun caz. Nu este o entitate proprietate personala asa cum ar fi un srl ci din ea poate face parte oricine si se poate adresa catre cat mai multi care au o anumita problema. Puteti sa va propuneti ca scop sustinerea copiilor in dezvoltarea aptitudinilor sportive si o sa va adresati cat mai multor copii, inclusiv copiilor membrilor asociatiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc!
Potrivit art. 4 din OG 26/2000: Asociația este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înțelegeri, pun în comun și fără drept de restituire contribuția materială, cunoștințele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activități în interes general, al unor colectivități sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial.

Asociatiile pot servi interesul nepatrimonial al membrilor (spre deosebire de fudatii care sunt obligate sa deserveasca un interes general).

Cum sunt asociatiile care sprijina persoane bolnave, asa sunt pot fi si asociatii care sprijine persoane talentate la anumite sporturi sau sportul in general.

Eu zic ca este posibil.
Asa cum s-a mentionat deja, legea impune ca asociatia sa actioneze in beneficiu public si / sau in cel personal NEPATRIMONIAL al membrilor ei. Or, daca aveti conform legii obtigatia de intretinere a fiicei Dvs. ( de exemplu este minora, sau desi majora continua studiile si nu are 26 ani impliniti, sau este in nevoie si intr-o stare de sanatate care nu ii permite sa se intretina si se activeaza obligatia legala de intretinere in sarcina Dvs. confom Codului CIvil), ar fi de fapt tot in interesul Dvs. PATRIMONIAL ca s-ar obtine fonduri care altminteri ar trebui Dvs. sa le puneti din buzunar. Prin urmare solutia ar fi sa nu fiti Dvs. membru in asociatie, ci sa o faca altii (persoane care nu au obligatie legala de intretinere a ei) in acest scop, sau sa faceti una de care sa poata beneficia si sa si beneficieze efectiv mai multi sportivi, caz in care nu e de exclus nici fiica Dvs. daca indeplineste criteriile si acestea nu sutn facute sa o favorizeze in vreun fel....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie fara scop lucrativ oti oti Are cineva un model de statut de Asociatie sportiva ? Din O 26/2000 inteleg daca doar membrii asociati pot hotara in AGA si nu toti membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie ong GSBV GSBV Buna ziua! Sunt membru fondator si membru in CD al unei asociatii (ONG) infiintate in 2012. Asociatia este formata din 3 membri, din care 2 sunt sot si ... (vezi toată discuția)
Ong - ce sa inregistram, o asociatie sau o fundatie? Virgilyus Virgilyus 1. Dorim sa constituim o organizatie cu scop nepatrimonial, in sensul in care nu se va realiza activitate economica si nu va avea scopuri in interesul personal ... (vezi toată discuția)