Situatia pe care o prezentati, este una dintre cele care strica imaginea a ceea ce ar trebui sa fie orgnaizatiile societatii civile. O situatie similara am intalnit-o si eu zilele astea, si desi spiritul meu civic ar spune sa demarati o procedura de contestare a deciziilor sau de cenzurare a activtiatii organizatiei de catre instanta sau sesizarea unor fapte contraventionale din punct de vedere fiscal, demersul si lupta prin care veti trece va vor aduce batai de cap si o consumare inutila de energie.
Fiecare avem dreptul de a ne asocia cu cine consideram iar atunci cand valorile noastre nu mai sunt comune, putem parasi acea asociatie.
Printre demersurile pe care le puteti face dvs. ar fi:
- solicitarea de la instanta a unei copii dupa toate actele depuse. Astfel, orice acte care au fost luate fara stiinta dvs. si pe care le considerati impotriva intereselor organizatiei sau cu care nu sunteti de acord, le puteti contesta in termen de 15 zile
pe portalul instantelor de judecata puteti vedea daca au mai fost dosare pe rolul instantelor
[ link extern ]
- solicitarea catre instanta de judecata a dizolvarii organizatiei. pentru acest lucru fie trebuie sa demonstrati ca desfasoara o activitate ilicita (destul de greu) fie faceti dovada ca nu s-a intrunit CD in ultimii 2 ani. Este posibil sa se fi intrunit dar sa nu fi fost convocat dvs.
- sesizarea catre administratia financiara cu privire la activitati fiscale ilegale, dar sunt lucruri care va vor complica situatia.