avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren agricol

O femeie in varsta de 85 ani, este contactata telefonic, de catre un functionar/consilier al unei primarii. Acesta ii spune ca doreste sa cumpere, pe un pret de nimic, o anumita suprafata de teren agricol, pe care batrana il dobandise dupa decedarea tatalui, dar nu stiuse cum si unde trebuie cerut actul de proprietate. Probabil, datorita varstei, aceasta si uitase de acel teren agricol, intr-o suprafata nu foarte mare.
Acum, fiul acesteia (care multi ani a fost plecat din tara) se lupta sa rezolve problema batranei. Primaria respectiva l-a anuntat ca batrana este decazuta din drepturi, terenul intrand in rezerva de stat, termenul de improprietarire a fost pana la data de 30.11.2005, conform Lg 247/2005.
Care ar fi posibilitatea prin care aceasta batrana sa poata beneficia de dreptul mostenit.

Alte discuții în legătură

Cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana? parohia_izvoare parohia_izvoare Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum isi poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 12,66 Ha teren, detinute in zona urbana, o parohie? ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ionelsoare ionelsoare Detin o suprafata de teren de 25 de ani. este mostenire de la parintii mei. Aceasta suprafata nu a fost inscrisa in registrele agricole ale localitatii, nu ... (vezi toată discuția)