avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezolutie dosar - litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezolutie dosar - litigii de munca

Salariatul reclamant depune la data de 03.06.2014, dosarul avand ca obiect drepturi băneşti, materia juridicã- litigii de muncă. Acestui salariat nu i-au fost achitate drepturile salariale si indemnizatia aferenta concediului de odihna. Urmatoarea infatisare este stabilita la data de 15.09.2014.
Care este termenul legal in care trebuie sa se pronunte rezolutia unui proces pentru drepturi salariale/litigii de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 30 Iulie 2014
Nu exista niciun termen minim sau maxim in care sa se solutioneze un astfel de litigiu.

Intr-adevar, art.12 alin.3 din Constitutie prevede ca, părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil, articol in concordanta cu prevederile art.6 par.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Nici Constitutia si nici vreun alt act normativ nu prevede expres o definitie clara a acestei sintagme, "termen rezonabil", precum si care este durata acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr. de termene la judecatorie ContSters115732 ContSters115732 Sunt intr-un proces de validare poprire si au fost deja 3 termene fara sa se judece.Cite termene max. prevede legea?multumesc (vezi toată discuția)
Termen de judecata nikolos nikolos care sunt articolele care specifica durata unui proces penal Sunt procese pe rol si de 2-3 ani? (vezi toată discuția)
Termen litigiu de munca dupa suspendare art.155 lione402 lione402 daca am depus cerere de repunere pe rol si precizare pretentii pe data de 10.04.2013 nu trebuia sa am termen , litigiile se judeca cu celeritate?, multumesc (vezi toată discuția)