avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen litigiu de munca dupa suspendare art.155
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen litigiu de munca dupa suspendare art.155

daca am depus cerere de repunere pe rol si precizare pretentii pe data de 10.04.2013 nu trebuia sa am termen , litigiile se judeca cu celeritate?, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 26 Aprilie 2013
Teoretic, aveti dreptate ..Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă, iar termenele de judecată nu pot fi mai mari de 15 zile.

Practic, nu se intampla asa din varii motive arhicunoscute ....:(
multumesc cui ma pot adresa sa urgentez, este motiv pentru CEDO?
Depinde de durata litigiului ... CEDO prevede ca si Constitutia Romaniei ca, partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

Jurisprudenta CEDO a statuat ca, nici complexitatea cauzei si nici comportamentul justitiabilului nu pot explica durata procedurii, privita in ansamblul sau, care nu corespunde cerintei “termenului rezonabil”. (“Incalcarea dreptului la judecarea cauzei intr-un termen rezonabil. CEDO. Cenoiu si altii vs. Romania”)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile? reclamant2013 reclamant2013 Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile? Mentionez ca am o cauza civila - pretentii- actiune redhibitorie, din anul 2007. In prezent ... (vezi toată discuția)
Raspundererea statului in litigiile de munca sofiao sofiao As dori sa intreb daca pot actiona statul in judecata la CEDO in urmatorul context: - Am actionat in instanta angajatorul pentru o concediere nelegala. - ... (vezi toată discuția)
Este relevant dreptul la justitie in astfel de conditii?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana fizica sau juridice se adreseaza unei instante judecatoresti cu o cerere, unde invoca ca ia fost incalcat un drept legal sau legitim al sau. ... (vezi toată discuția)