avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este termenul rezonabil de solutionare a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile?

Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile?
Mentionez ca am o cauza civila - pretentii- actiune redhibitorie, din anul 2007. In prezent ma aflu la a doua rejudecare.
Cel mai recent răspuns: reclamant2013 , utilizator 21:14, 31 Mai 2015
Printr-o formulă adeseori utilizată in practica sa, CEDO a statuat în sensul că „durata rezonabilă a unei proceduri trebuie apreciată în funcţie de circumstanţele cauzei şi cu ajutorul următoarelor criterii: complexitatea afacerii, comportamentul reclamantului şi al autorităţilor competente, precum şi miza litigiului pentru cel interesat”[hotărârea din 13 iulie 2006, Nichifor c. România (nr. 1), par. 26].

~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba de o actiune introdusa la judecatorie avand ca obiect reducerea pretului vanzarii. Actiunea a fost introdusa in anul 2007. A urmat urmatorul parcurs: tribunal - curtea de apel ( care a trimis spre rejudecare ) - tribunal ( rejudecare) - curtea de apel ( care a trimis in a II a rejudecare) - in prezent tribunal la a II a rejudecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen litigiu de munca dupa suspendare art.155 lione402 lione402 daca am depus cerere de repunere pe rol si precizare pretentii pe data de 10.04.2013 nu trebuia sa am termen , litigiile se judeca cu celeritate?, multumesc (vezi toată discuția)
Judecata in recurs ro280988 ro280988 Buna ziua. Se da urmatoarea ipoteza: cerere de chemare in judecata introdusa la Judecatorie, apelul exercitat la Tribunal, recursul exercitat la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara.Respingerea cererii de reexaminare pentru acordarea ajutorului public judiciar (cautiune) se mai poate ataca ? (vezi toată discuția)