avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Care este legea care permite unei primarii sa solicite ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Care este legea care permite unei primarii sa solicite informatii unei asociatii

Sunt presedintele consiliului de administratie al unei asociatii care are in proprietate 297 ha de padure. De curand am o primit o solicitare de la primaria unde avem sediul, prin care ni se pune in vedere ca aveam obligatia sa le transmitem modificarile intervenite in structura de conducere, situatiile financiare anuale, procesul verbal al AGA, si alte asemenea. Mentionez ca primarul este o persoana care isi depaseste frecvent atributiile care ii revin. Va rog sa-mi precizati care este legislatia care ii permite sa solicite asa ceva? Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:38, 5 Septembrie 2014
Legislatia ONG nu prevede asa ceva. Situatiile financiare le poate obtine Primaria de la organul fiscal, sunt publicate si pe site-ul ministerului finantelor, iar modificarile de conducere le poate obtine de la Judecatorie, Registrul Asociatiilor si Fundatiilor fiind unul public. Cel mult daca nu exita prevederi specifice in ceva lege speciala incidenta din cauza specificului asociatiei. Este guvernata de OG 26 / 2000, sau de ceva legislatie veche? Ca sunt mari contorverse privind regimul juridic al structurilor de tip composesorat, obste etc. pentru ca prin natura lor sunt cam incompatibile cu OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile... si Legea 1 / 2000 e si ea foarte neclara referitor la cadrul legal pentru ele....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie ,, obste'' king peter king peter Poate o asociatie ,, obste de mosneni\'\', infiintata in anul 2000 in baza art 2 din Legea 21/1924, care nu a avut niciodata inregistrate [2018] organele de ... (vezi toată discuția)
Composesorate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am intalnit o situatie in care se doreste incheierea unor contracte de inchiriere avand ca obiect terenuri ce fac parte din composesorat. Am ... (vezi toată discuția)