avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Buna ziua!
Eu lucrez o firma privata. De 2 ani am salariul de 800 de lei(salariul net adica bani in mana). In februarie am fost la domnul director sa ii cer marire de salariu si pana acum nu mi-a marit deloc salariul.
Eu stiam ca de la 1 ianuarie 2014 este 850 si de la 1 iulie 2014 este 900 de lei adica salariul net.
As putea sa dau in judecata pe angajator ?pentru ca nu mi-a dat din ianuarie pana acum diferentele de bani care mi se cuvin si sunt persoana cu handicap si el plateste mult mai putin contributiile fata de alte persoane normale.
Mentionez ca am studii superioare de lunga durata adica facultate si master si vine in total 5 ani.Lucrez la o firma de consultanta in protectia muncii si fac activitati de birou. Multumesc!

Am citit pe undeva asta :

Este interzisa si nelegala masura mentinerii de catre angajator a vechiului salariu in conditiile in care la nivel national a fost stabilit un alt salariu minim pe economie.

Daca angajatorul nu va mari salariul angajatului, acesta poate formula o sesizare catre Inspectoratul Teritorial de Munca si, astfel, vor fi operate masuri in consecinta, iar angajatorul poate fi sanctionat cu amenda contraventionala pentru aceasta omisiune.
Cel mai recent răspuns: carmen.balan1967@yahoo.com , utilizator 15:28, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
Salariile la care faceti referire sunt salarii minime BRUTE nu nete.
Despre marirea salariului o puteti negocia cu angajatorul.
1. Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei
Faptul ca aveti studii superioare este irelevant. Puteti primi salariul minim pe economie - daca asa ati negociat cu angajatorul.
Probabil dvs. va referiti la perioada in care exista CCM la nivel national, exista o grila, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariu trecut pe notificarea de plata angelica82 angelica82 Buna ziua, Fac o notificare de plata firmei unde lucrez.Sunt insarcinata si momentan sunt in CM.Sunt angajata din Iulie 2013 cu salariul brut 800 lei ... (vezi toată discuția)
Ingrijitoare la o gradinita darkside darkside Se poate ca o persoana care lucreaza ca ingrijitoare la o gradinita sa aiba salariu de incadrare de 675 lei si in ciuda faptului ca ar trebui sa aiba spor de ... (vezi toată discuția)
Salar minim asistent manager andreia21 andreia21 As vrea sa stiu care e salariu net minim in 2014 pentru un asistent manager, cu studii superioare, angajata la o societate particulara?multumesc (vezi toată discuția)