avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat

Buna ziua !
Sunt angajat cu carte de munca din 2010, cu jumatate de norma. De 3 luni, am aflat ca firma la care lucrez nu a platit catre stat contributiile, chiar daca lunar mie, mi sau retras banii, pe statul de plata. Intrebare ! Pot palti din urma aceste datorii( ma refer la contributiile catre casa de pensii, casa de sanatate, somaj si celelalte care trebuiesc achitate) ?
In acest timp, din 2010 pana in prezent, se tine cont de vechime pe cartea de munca, chiar daca nu au fost platite datoriile catre stat.
Va multumesc anticipat si astept cat mai multe raspunsuri favorabile.
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:39, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
Formulati solicitari catre casa de pensii aratand situatia si solicitand lamuriri.
Daca aveti dreptate va adresati ITM cu o plangere pentru a va rezolva situatia.
Daca nici asa nu o rezolvati, va adresati instantei.
In privinta vechimii, va sfatuiesc sa va adresati tot casei de pensii care va va lamuri deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarea contributiei angajatorului la cas mirela.onciu mirela.onciu La ce institutie trebuie sa ma adresez pentru a afla daca la un moment dat intreprinderea la care am lucrat a virat atat contributiile retinute mie cat si pe ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca electronica ady.stormy ady.stormy Buna ziua.Am si eu o problema...Pt un credit la banca am nevoie de cartea de munca sau contractul individual de munca plus acte aditionale.Aici intervine ... (vezi toată discuția)
Diminuare vechime in vederea pensionarii Giorgina Giorgina Buna ziua, Sotul meu a pregatit dosarul de pensionare. Se loveste insa de o problema pe care nu numai ca nu o intelegem, dar nici nu stim cum am putea sa o ... (vezi toată discuția)