avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca electronica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca electronica

Buna ziua.Am si eu o problema...Pt un credit la banca am nevoie de cartea de munca sau contractul individual de munca plus acte aditionale.Aici intervine problema mea....in cartea de munca aveam trecut salariul plus sporuri care erau luate in calcul de catre banca.Insa in contractul individual de munca scrie nelimitat si e trecut salariul cu care m-am angajat acum mult timp si fara sporuri!Nu mi se elibereaza alta alternativa la acestea!!!Deci cartea de munca electronica de munca eu nu o mai primesc???Cum pot eu verifica ca sunt platite toate taxele si impozitul la salariul care il ridic???Si cum pot avea si de unde pot avea o hartie cu toate incasarile de la firma???De la itm sau....?????Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 9 Februarie 2011
In dosarul personal trebuie sa existe contractul si actele aditionale la acesta. Nu se poate ca in cartea de munca sa scrie un spor fara ca acesta sa se regaseasca si in contract sau act aditional (baza legala in care a fost acordat). Pentru contributii va puteti adresa institutiilor care le gestioneaza.
Tocmai m-am lovit si eu de aceasta problema: un drum la ITM, o cerere, o taxa si, in cateva zile, primesti ceea ce te intereseaza.
Multumesc pt lamuriri!!!Pt domnul(doamna) pneagu....mentionez ca aceste sporuri au aparut si au fost si marite dupa mai multe perioade de timp de la semnarea contractului individual de munca.In urma acestor schimbari nu am semnat nici un act aditional sau nu mi s-au dat alte acte aditionale!!!Va multumesc pt lamuriri inca odata!!!!
In urma acestor schimbari nu am semnat nici un act aditional sau nu mi s-au dat alte acte aditionale!!!

Foarte rau, daca pierdeti cartea de munca cu ce acte o reconstituiti? Cu state poate dar va fi mult mai greu. Acum nu se mai foloseste cartea de munca, sper sa nu mai procedeze asa dar sper ca si dv. sa fiti mai vigilent.
ITM-ul nu gestioneaza niciuna dintre contributiile datorate statului ... va puteti adresa Casei de pensii, Casei de asigurari de sanatate si AJOFM-ului, in acest sens.

ITM-ul pana in mai 2010 va putea elibera copii de pe actele depuse de angajatori la aceasta institutie (c.i.m., acte aditionale etc.) ... incercati sa rezolvati aceasta problema cu inspectorul la care este arondat angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal 2011 dumi32 dumi32 Fiind o institutie publica de stat si avand in pastrare cartile de munca si dreptul de a complta in ele as dori sa va intreb ce se va trece in programul ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare act aditional in cartea de munca - uuurgent ! Dana_2006 Dana_2006 Buna Ajutati-ma va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Am semnat un act aditional la cartea de munca in care se prevedea o o marire a salariului ... (vezi toată discuția)
Spor pentru orele de noapte saftmiki saftmiki Vreau sa dau muncitorilor spor pentru lucru de noapte de 25%, dar pana acum am dat 15 %.Trebuie facuta o decizie pentru fiecare persoana sau o decizie in care ... (vezi toată discuția)