avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare act aditional in cartea de munca - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare act aditional in cartea de munca - UUURGENT !

Buna

Ajutati-ma va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie:
Am semnat un act aditional la cartea de munca in care se prevedea o o marire a salariului lunar brut. Actul a fost vizat de ITM Bucuresti in 12.06.2006, urmand ca efectele lui sa se produca din 01.06.2006.

1. Desi am semnat 2 exemplare, cate un exemplar pentru fiecare parte, n-am primit nici pana acum (30.07.2006) exemplarul meu.
2. Actualizarea salariului nu s-a inregistrat in cartea mea de munca nici pana acum.
3. In situatia mea sunt si toti ceilalti colegi din firma unde lucrez.

Va rog, dati-mi o explicatie pentru asa o situatie: cine nu si-a respectat obligatiile: firma sau ITM Bucuresti ? Ce interes poate avea firma din aceasta situatie (plati mai mici de taxe sau impozite) ? Ce trebuie sa fac eu pentru a obtine inregistrarea in cartea de munca ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Danielaa , utilizator 20:56, 10 Decembrie 2006
1. Se incheie 3 exemplare: unul pt. ITM, unul pt. angajator si unul pt. tine;
2. De unde stiti ca aditionalul la Cim a fost inregistrat la ITM?
3. Cine va tine cartile de munca? ITM-ul sau angajatorul?
Important era ca modificarea sa apara pe statul de plata/fluturas, la lichidarea de pe iunie (luata in iulie) sa aveti salariile marite. Inregistrarile in cartea de munca se pot face si ulterior, mai ales daca aveti cartile de munca la ITM, ei se misca mai greu.
Sfatul meu este sa faci o cerere scrisa catre dep. de resurse umane ca sa-ti dea exemplarul tau al actului aditional si apoi sa le soliciti o explicatie de ce nu s-au efectuat maririle de salariu. Normal ca prin neoperarea acestor mariri angajatorul plateste mai putine contributii si impozit.
Daca majorarea s-a produs urmare a unei H.G, sau sau prin act ad nr.710/03.04.2006 la contractul colectiv de munca, decizia s-a putut face si in 2 exemplare unul pt ITM si unul pt angajator. Poti cere de la dep. de resurse umane o copie dupa acea decizie ( sigur au daca au inregistrat-o la ITM) cu care mergi la Itm si ceri inscrierea in carnetul de munca a deciziei respective. (se poate ca inca sa nu fi ajuns decizia de la biroul unde a fost depusa, la departamentul la care se efectueaza inregistrarile in carnete - se intampla des - sunt mai inceti.
Va multumesc mult pentru raspunsuri !

Intr-adevar, am luat legatura cu cei de la contabilitate si ei s-au dus cu cartea mea de munca la ITM Buc. Acolo, s-a facut inscrierea pe loc ! Probabil n-a fost timp pana acum sa se reglementeze situatia...

Da, unele probleme in Romania chiar se rezolva - m-am mirat si eu. Uneori se rezolva pe loc, fara sa fie nevoie sa ajungi la disperate din cauza lor...

Va multumesc inca o data
Am nevoie de un sfat din partea voastra.Am lucrat la o firma din martie 2006 am avut contract de munca abia in 15 iulie 2006 si nici nu stiu daca mi s-a operat cartea de munca.In luna decembrie ,din cauza unor probleme de sanatate am decis sa intrerup munca prin preaviz..am fost anuntata ca s-a facut inventarul
Am nevoie de un sfat din partea voastra.Am lucrat la o firma din martie 2006 am avut contract de munca abia in 15 iulie 2006 si nici nu stiu daca mi s-a operat cartea de munca.In luna decembrie ,din cauza unor probleme de sanatate am decis sa intrerup munca prin preaviz..am fost anuntata ca s-a facut inventarul

Alte discuții în legătură

Patronii isi bat joc de angazati andreea roxana andreea roxana Buna ziua am si eu o nelamurire.Imi da-ti va rog un sfat la problema mea.Am lucrat la o firma timp de 1an si 6 luni.(in noiembrie 2008 am inceput).In luna ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba ContSters297555 ContSters297555 Buna ziua. Am si eu o problema, sper sa ma puteti lamuri. Sunt angajata, in perioada de proba, la o firma de confectii. Din cauza abuzurilor verbale ale ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz in perioada de proba roby77 roby77 Buna ziua, Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat. In data de 12 iunie 2006 m-am angajat la o societata comerciala. In contract se prevede o ... (vezi toată discuția)