avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz in perioada de proba

Buna ziua,

Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.
In data de 12 iunie 2006 m-am angajat la o societata comerciala. In contract se prevede o perioada de proba de 30 zile calendaristice.In data de 7 iulie 2006 din motive de sanatate am ramas in concediu medical pana in data 17 iulie 2006 cand am revenit la serviciu. In mod normal concediul medical suspenda CIM deci prelungeste si perioada de proba.
In data de 18 iulie din cauza ca starea de sanatate nu imi pai permitea sa imi continui activitatea in acel loc de munca si la recomandarea medicului de a-mi schimba locul de munca mi-a depus demisia solicitand sa se renunte la perioada de preaviz.
Conform prevederilor OUG nr 65/2005 in perioada de proba CIM poate inceta la vointa oricarei dintre parti printr-o simpla notificare fara preaviz deci in cazul meu demisia poate insemna aceata notificare.
Cu toate acestea angajatorul nu a fost de acord solicitand sa ma prezint in continuare la servici inca 15 zile in preaziv. Doarece starea de sanatate nu imi permitea am refuzat acest lucrul.
Saptamana trecuta am primit de la aceasta firma scrisoare prin care sunt instintat de descfacerea CIM din motive disciplinare in baza art 61 litera a din CM pentru ca nu m-am mai prezentat la munca dupa depunerea demisiei .

Intrebarea mea este ce sanse am daca atac aceasta decizie in instanta ?
concediul medical suspenda CIM sau nu ? In perioada de proba sunt obligat sa respect preaviz pt demisie? Angajatorul refuza sa imi plateasca concediul medical pe perioada 7iulie -17iulie ? Trebuie sa fac o plangere la ITM ?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Diana Roibu , utilizator 21:04, 8 Septembrie 2006
nu trebuie sa faci o plingere la ITM, ci trebuie sa ataci direct in instanta decizia angajatorului - vezi sa nu depasesti termenul de 30 de zile calendaristice de la data la care ti-a fost comunicata decizia. Instanta este tribunalul de la locul tau de domiciliu. eu cred ca ai sanse serioase sa cistigi litigiul, daca intr-adevar este asa cum scrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz in perioada de proba roby77 roby77 Buna ziua, Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat. In data de 12 iunie 2006 m-am angajat la o societata comerciala. In contract se prevede o ... (vezi toată discuția)
O gravida poate demisiona? SimoL SimoL Buna ziua, Am o intrebare. Acum o saptamana mi-am dat preavizul deoarece mi-am gasit un alt loc de munca. Insa acum 2 zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Neacordarea co si demisie respinsa ContSters178374 ContSters178374 Buna seara! Problema mea este urmatoarea. Mama mea are bilet de avion pt data de 20 dec ca sa plece in CO 2 saptamani sa isi vada sora si sa se odihneasca, ... (vezi toată discuția)