avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz in perioada de proba

Buna ziua,

Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.
In data de 12 iunie 2006 m-am angajat la o societata comerciala. In contract se prevede o perioada de proba de 30 zile calendaristice.In data de 7 iulie 2006 din motive de sanatate am ramas in concediu medical pana in data 17 iulie 2006 cand am revenit la serviciu. In mod normal concediul medical suspenda CIM deci prelungeste si perioada de proba.
In data de 18 iulie din cauza ca starea de sanatate nu imi pai permitea sa imi continui activitatea in acel loc de munca si la recomandarea medicului de a-mi schimba locul de munca mi-a depus demisia solicitand sa se renunte la perioada de preaviz.
Conform prevederilor OUG nr 65/2005 in perioada de proba CIM poate inceta la vointa oricarei dintre parti printr-o simpla notificare fara preaviz deci in cazul meu demisia poate insemna aceata notificare.
Cu toate acestea angajatorul nu a fost de acord solicitand sa ma prezint in continuare la servici inca 15 zile in preaziv. Doarece starea de sanatate nu imi permitea am refuzat acest lucrul.
Saptamana trecuta am primit de la aceasta firma scrisoare prin care sunt instintat de descfacerea CIM din motive disciplinare in baza art 61 litera a din CM pentru ca nu m-am mai prezentat la munca dupa depunerea demisiei .

Intrebarea mea este ce sanse am daca atac aceasta decizie in instanta ?
concediul medical suspenda CIM sau nu ? In perioada de proba sunt obligat sa respect preaviz pt demisie? Angajatorul refuza sa imi plateasca concediul medical pe perioada 7iulie -17iulie ? Trebuie sa fac o plangere la ITM ?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: habibi , utilizator 21:28, 28 August 2006
Buna !
Parerea mea e ca ai toate sansele, cim-ul se suspenda pe durata cm-ului, iar in perioada de proba printr-o notificare ai incetat activitatea la soc respectiva .

bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz in perioada de proba roby77 roby77 Buna ziua, Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat. In data de 12 iunie 2006 m-am angajat la o societata comerciala. In contract se prevede o ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz ,contract de munca aflat in perioada de proba popa1979 popa1979 Am cm incheiat cu data de 1 04 2016 perioada nedeterminata,cu specificarea o luna de zile perioada de proba .Insa efortul fizic pe care il depun contravine ... (vezi toată discuția)
Concediu in timpul preavizului de demisie vladalexgeorge vladalexgeorge buna. am o intrebare. pot sa imi concediu de odihna sau medical in perioada cand sunt in preavizul dat de mine la demisie. eu am 15 zile peavizul. stsu mai ... (vezi toată discuția)