avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz ,contract de munca aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz ,contract de munca aflat in perioada de proba

Am cm incheiat cu data de 1 04 2016 perioada nedeterminata,cu specificarea o luna de zile perioada de proba .Insa efortul fizic pe care il depun contravine starii mele de sanatate .Drept urmare vreau sa-mi dau demisia.Se poate fara preaviz?nu mai rezist.Zilele lucrate in baza cm mi se platesc daca imi dau demisia?sau care sunt conditiile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 15 Aprilie 2016
Puteti inceta activitatea daca va aflati in perioada de proba cu o simpla notificare( art 31 (3) Codul Muncii), fara preaviz.Zilele de concediu medical va vor fi platite de firma pana la data incetarii CIM
1. Demisia fara preaviz opereaza numai in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca., conform art.81 alin.8 C.mun.

2. Potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Model notificare :

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

Semnatura

3. Concediul medical vi se va plati numaii daca aveti realizat un stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, de o luna in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am un angajat de 3 saptamani care nu a dovedit ca este apt pentru postul pe care il ocupa (sofer). Are perioada de proba 90 de zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)