avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in perioada de proba

Buna ziua.
Am si eu o problema, sper sa ma puteti lamuri.
Sunt angajata, in perioada de proba, la o firma de confectii. Din cauza abuzurilor verbale ale sefei mele, am decis sa plec. Am citit in Codul Muncii, m-am documentat, si am aflat ca pot pleca, doar printr-o notificare scrisa, fara preaviz, fara alte piedici.
Eu cand m-am angajat aici, mi s-au predat pe inventar secretariatul, cu mobilierul si actele si alte cateva incaperi, cu mobilierul aferent.
In ziua in care am depus notificarea, am inregistrat-o, adica pe data de 16 iulie, sefa mea mi-a zis ca "stie si ea legea", dar ca momentan nu are pe cine sa puna sa preia inventarul de la mine si sa mai astept 2 - 3 zile.
A inceput luna august si eu inca nu am plecat din firma.
Ce sa fac? Cum sa fac?
Eu o sa pot sa mai iau banii pe zilele lucrate, dupa data de 16 iulie?
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 2 August 2013
Daca ti depus notificarea ce mai cautati la munca?

Art.31 alin.3 C.mun. prevede ca , pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Angajatorul are obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca pana la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie maruska maruska sint in perioada de proba la o firma,am contract de munca.as dori sa plec pentru ca angajatorul nu isi respecta sub nici o forma obligatiile din contrct ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am preluat o gestiune , iar la plecare angajatorul nu vrea sa facem inventarul? daniela09021968 daniela09021968 Buna ziua, M-am angajat la o firma pe post de gestionar unde am preluat prin inventar gestiunea. Dupa o saptamana am anuntat firma ca dupa perioada de proba ... (vezi toată discuția)
Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ... Mirecata Mirecata Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea ... (vezi toată discuția)