Firma care furnizează agent termic de încălzire instalează un giga calorimetru. Factura scade de la 300 - 400 RON/luna pe luna la 30 -50 RON/luna. Vine scadenta pentru verificare și firma întârzie de ani de zile cu diferite motive sa verifice aparatul și nu mai tine cont de giga calorimetru, facturile revin la 300 - 400 - 500 RON/luna. Se poate contesta facturile la valoare pe când se plătea după giga calorimetru ?
Buna ziua,
Va trebui intai sa va adresati Primariei pentru a va sprijini.
Formulati si o notificare furnizorului.
Daca nu se rezolva va adresati instantelor de judecata.
Avand in vedere ca asociatia de proprietari detine incheiat contract de furnizare utilitati cu regia,initial notificati oficial cu obligatia verificarii aparatului de facturat consum sub sanctiunea solutionarii in instanta si obligarea cheltuielilor aferente
Firma furnizoare este în subordinea directa a primăriei :)). Este în faliment, și giga calorimetrul este la intrarea pe scara. Datorita conflictului probabil ajungem în justiție, am mai avut ocazie și am pierdut (lipsa comunicare facturi, nerespectarea contractului de către ei, etc.)
Gigacalorimetru este o denumire depasita pentru contor de energie termica.
Caloria este unitate de măsură tolerată a cantităţii de căldură, nu mai este unitate de masura legala, din 1961. In prezent se foloseste wattul ca unitate de masura.
Confor Standardului SR EN 1434-1:2007 Contoare de energie termică, pct. 1.: Contorul de energie termică indică cantitatea de căldură în unităţi de măsură legale. (kw/ora, Mj). De aceea nu se mai poate vorbi de gigacalorimetru.
Consumul in Mw este transformat, in Gcal, intrucat oamenii sunt inca obisnuiti cu aceasta unitate de masura. 1 Mw = 0.860 Gcal.