avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare factura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare factura

Firma care furnizează agent termic de încălzire instalează un giga calorimetru. Factura scade de la 300 - 400 RON/luna pe luna la 30 -50 RON/luna. Vine scadenta pentru verificare și firma întârzie de ani de zile cu diferite motive sa verifice aparatul și nu mai tine cont de giga calorimetru, facturile revin la 300 - 400 - 500 RON/luna. Se poate contesta facturile la valoare pe când se plătea după giga calorimetru ?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 08:55, 12 August 2014
Buna ziua,
Va trebui intai sa va adresati Primariei pentru a va sprijini.
Formulati si o notificare furnizorului.
Daca nu se rezolva va adresati instantelor de judecata.
Avand in vedere ca asociatia de proprietari detine incheiat contract de furnizare utilitati cu regia,initial notificati oficial cu obligatia verificarii aparatului de facturat consum sub sanctiunea solutionarii in instanta si obligarea cheltuielilor aferente
@vulturu39

Ce e acela gigacalorimetru si unde este el plasat?
Firma furnizoare este în subordinea directa a primăriei :)). Este în faliment, și giga calorimetrul este la intrarea pe scara. Datorita conflictului probabil ajungem în justiție, am mai avut ocazie și am pierdut (lipsa comunicare facturi, nerespectarea contractului de către ei, etc.)
Gigacalorimetru este o denumire depasita pentru contor de energie termica.
Caloria este unitate de măsură tolerată a cantităţii de căldură, nu mai este unitate de masura legala, din 1961. In prezent se foloseste wattul ca unitate de masura.
Confor Standardului SR EN 1434-1:2007 Contoare de energie termică, pct. 1.: Contorul de energie termică indică cantitatea de căldură în unităţi de măsură legale. (kw/ora, Mj). De aceea nu se mai poate vorbi de gigacalorimetru.
Consumul in Mw este transformat, in Gcal, intrucat oamenii sunt inca obisnuiti cu aceasta unitate de masura. 1 Mw = 0.860 Gcal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se citesc repartitoarele radio? BEN46 BEN46 Am avut surpriza sa constat ca incalzirea pe luna octombrie este 2,5 ori mai mare decat urmatorul apartament si nu inteleg de ce fiindca am ... (vezi toată discuția)
Diferenta temperatura tur retur ContSters189595 ContSters189595 diferenta de temperatura dintr tur si retur este de peste 9 grade . este normal acest lucru? administratora afirma ca aceasta diferenta influenteaza ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)