avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PF cumpara masina cu rabla si o vinde pj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PF cumpara masina cu rabla si o vinde pj

Vreau sa imi infiintez o firma de rent a car si as vrea sa beneficiez de reducerea din programul rabla pentru achizitia unei masini. Ca firma nou infiintata, nu o sa fie platitoare de tva.
Ma gandeam sa o cumpar pe pf (pt a beneficia de rabla), dupa care vad 2 variante:
1) contract de comodat cu pj, dar atunci nu pot sa scad amortizarea masinii la impozit pe profit, deci pierd 16% ceea ce nu e convenabil.
2) vanzare catre pj. Trebuie atunci ca pf sa plateasca vreun impozit, sau singurele cheltuieli ar fi cele notariale?
3) inchiriere catre pj, caz in care pf trebuie sa plateasca impozite, asigurari sociale etc

Mi se pare ca 2) este singura varianta care poate sa iasa mai avantajos decat cumpararea direct pe pj. Am dreptate?

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Intermediere inchiriere masina intre persoane fizice grigore2 grigore2 SRL-ul meu vrea sa intermedieze un contract de inchiriere de masini intre doua persoane fizice. Eu (persoana juridica) voi primi banii in avans la data X, ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri intreprindere individuala nixman nixman Buna ziua! Mi-am facut intr-un final I.I. Intrebari: 1.Mi-am cumparat o AUTOUTILITARA de la O PF pe I.I. (Dacia papuc).Pretul ei se scade din impozit? 2. ... (vezi toată discuția)