avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda da sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda da sau nu?

Pot primi amenda daca i-am dat cu spray paralizant in ochii unui om?SI cat de mare e amenda?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 00:22, 1 August 2014
Fapta poate fi incadrata in functie de zilele de ingrijiri medicale, la alin.1 sau alin.2 de la infractiunea prevazuta si pedepsita de art.193 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

cum ati dat cu sprayul in ochi? din proprie initiativa,ca as ati vrut, ca sa declansat accidental sau ca va fost teama de acea persoana si v-ati aparat?
Din cauza fricii
Daca doriti sa primiti un raspuns trebuie sa detaliati. Nu va cunoaste nimeni aici, puteti sa ne spuneti tot ce s-a intamplat.
Daca va depune plangere penala, veti fi acuzat de ce v-am spus eu, organul de urmarire penala in urma anchetei va stabili daca ati actionat in stare de legitima apararea si va dispune in consecinta.

Alte discuții în legătură

Dosar penal Madalinavatafu Madalinavatafu Buna ziua, In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri ... Acg194 Acg194 Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri trebuie sa aiba pentru a fi fapta penala? De la o banala palma, fara sa afecteze timpan, ochii, ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare? Bogdan Tatar Bogdan Tatar Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar ... (vezi toată discuția)