Fapta poate fi incadrata in functie de zilele de ingrijiri medicale, la alin.1 sau alin.2 de la infractiunea prevazuta si pedepsita de art.193 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
cum ati dat cu sprayul in ochi? din proprie initiativa,ca as ati vrut, ca sa declansat accidental sau ca va fost teama de acea persoana si v-ati aparat?
Daca va depune plangere penala, veti fi acuzat de ce v-am spus eu, organul de urmarire penala in urma anchetei va stabili daca ati actionat in stare de legitima apararea si va dispune in consecinta.
Dosar penal
Madalinavatafu
Buna ziua,
In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un ... (vezi toată discuția)