Buna ziua,
In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un butuc de lemn.Aceasta persoana a chemat politia si salvarea si mi s-a intocmit dosar penal pentru ca am folosit spray-ul pentru a ma apara.
Intrebarea mea este daca si ce se poate intampla?
Va multumesc,
O zi buna!
Puteti fi acuzat de loviri sau alte violente. Incadrarea se face in functie de zilele de ingrijiri medicale retinute in CML.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Am inteles,persoana respectiva nu a avut nici o zi de spitalizare ,doar i s-au dat picaturi de pus in ochi la domiciliu.
Va multumesc frumos,
O zi frumoasa!
Nu confundați zilele de îngrijiri medicale care au relevanță în ceea ce privește incadrarea cu zilele de spitalizare.
Poate sa primească zile de îngrijiri medicale și daca nu este spitalizat
Daca nu are zile de îngrijiri.medicale se poate încadra fapta la alin.1.