avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil

Buna ziua,
Daca tatal nu are 12 luni anterior nasterii copilului stagiu de cotizare , cand este obligata mama sa revina la munca? La 11 luni sau cel tarziu cu o zi inainte de implinirea varstei de 1 an al copilului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 31 Iulie 2014
1. - Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) iar mama a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an atunci mama va beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an.
- Nu este vorba de stagiu de cotizare ci de obtinerea de venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, somaj indemnizat etc.) in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul mplineste 1 an inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC iar mama poate sa reia activitatea.

3. Dar, daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an, si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima luna de crestere copil smeagull smeagull Buna ziua, Copilu este nascul la 20.03.2015. Mama a optat pentru concediu de un an. Tatal, desi are stagiu de cotizare, nu isi va lua luna acea alocata ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil o luna pentru tata doragrey doragrey Buna ziua Ma adresez comunitatii avocat.net cu urmatoarele intrebare: [b]Daca tatal nu a avut 12 luni lucrate la data nasterii copilului poate beneficia ... (vezi toată discuția)