Conform acestei legi 15/2003 am primit si eu teren. Am intocmit dosarul in anul 2006 urmand ca dupa stabilirea unui anumit punctaj sa-mi pot alege parcela. Aceasta parcela aleasa de mine mi-a fost atribuita in decembrie 2006 iar in ianuarie 2007 am semnat CONTRACTUL DE DARE IN FOLOSINTA GRATUITA urmand ca in primavara anului 2007 sa pot face demersurile necesare pentru a obtine certificatul de urbanism, autorizatia de contruire etc. Numai ca, la fata locului , cand s-au masurat parcelele, am constatat ca parcela mea (aleasa conform punctajului) a fost "deplasata" intr-un loc imposibil de contruit. Acest fapt a survenit din cauza unui drum ce constituia cale de acces in acea zona. Bineinteles ca am refuzat sa semnez PROCESUL VERBAL DE PREDARE PRIMRE a lotului respectiv din considerente lesne de inteles. Printr-un acord verbal cu primarul mi s-a spus ca mi se va da alt teren.
In urma acestei “conventii” am obtinut CERTIFICATUL DE URBANISM in decembrie 2007 urmand sa fac demersurile necesare pentru obtinerea AUTORIZATIEI DE CONTRUIRE. Prin urmare am facut cereri catre primarie pentru obtinerea planului de urbanism, planului de incadrare zonala a parcelei mele, datele topografice; cereri adresate primariei pe parcursul anului 2008 si la care n-am primit nici un raspuns.
In februarie 2009 am mai depus o cerere la primarie prin care imi exprimam ingrijorarea ca acest Contract De Dare In Folosinta Gratuita a expirat in ianuarie 2008 (certificatul de urbanism expirand in decembrie 2008) si ceream analizarea situatiei mele tinand cont de faptul ca nu-mi pot respecta obligatiile de beneficiar conform contactului din motive independente de mine (nesolutionarea cererilor de facute in 2008).
In aprilie 2009 am fost chemat la o sedinta in care mi se comunica ca parcela care mi se atribuise “verbal” nu era in administratia primariei ci in administratia unei institutii din zona si deci , constituia o problema ca eu sa detin acea parcela si sa pot construi pe ea. Mi s-a adus la cunostinta ca primaria se va interesa de aceasta situatie si o va face cat de curand pentru a putea solutiona aceasta problema.
Trebuie sa va mentionez ca in zona unde am primit eu parcela (verbal) mai sunt beneficiari cu legea 15/2003 si parcela de langa lotul meu (atribuit verbal) care se afla si ea in administratia aceleiasi institutii de care va povesteam mai sus a primit autorizatia de contruire iar beneficiarul respectiv isi construieste casa.
Ce pot face in aceasta situatie?
Acordul verbal avut cu Primarul nu are nici o relevanta, pe viitor va sfatuiesc sa va inarmati cu dovezi scrise, doar acestea pot constitui probe in orice dosar.
Deocamdata aveti sansa sa va inscrieti in audienta la Primar avand la dvs. o alta cerere scrisa in care sa expuneti toate nemultumirile si doleantele dvs. Incercati sa obtineti o rezolutie pe cererea dvs. (indiferent de rezultat), anexati copii xerox dupa celelalte cereri (avand nr. de inregistrare separate).
Dupa ce obtineti acest lucru va rog sa ma contactati prin e-mail: vioana2003@yahoo.com
Va doresc succes
V. Ioana-Iulica
Consilier Juridic