avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LEGEA 15/2003 - TARAGANARE DIN PARTEA PRIMARIEI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LEGEA 15/2003 - TARAGANARE DIN PARTEA PRIMARIEI

Buna ziua
Astept un sfat in urmatoarea problema:

Am depus inca din august 2006 cerere la primarie, conform Legii 15/2003 la care am primit intr-un final rapsunsul in cateva fraze ,,cererea dvs o sa fie discutata in comisie".

Intrebarea mea este ce se poate face in continuare pentru ca santem in 2008 si ma asteptam ca dosarul, conform art. 4 si art. 5, sa primeasca ,,propunere motivata de aprobare sau respingere"

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alecudaniel , utilizator 18:33, 6 Mai 2009
Legea nu prevede un termen pentru solutionarea cererilor.
Intrebati la Primarie personal ce s-a intamplat cu cererea pe care ati depus-o. Trebuie sa-i stiti numarul de inregistrare.
Chiar daca Legea nr.15/2003 nu are un termen de solutionare a cererilor, autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă. Acest termen putand fi prelungit cu inca 15 zile.

Reveniti cu o petitie la Primarie, prin care solicitati sa vi se comunice raspunsul la cererea depusa in anul 2006.
Buna ziua

Chiar azi am trimis petitia, dar in cazul in care cererea mea nu este rezolvata pozitiv sau negativ, care ar fi pasul urmator pe care ar trebui sa-l fac? sau la cine ar trebui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei situatii?

Va multumesc
In cazul in care nu vi se raspunde in termenul legal, se considera ca vi s-a refuzat cererea, caz in care puteti da in judecata Primaria pe contencios administrativ, la Tribunalul in a carui raza teritoriala aveti domiciliul.
cip77 a scris:

Buna ziua
Chiar azi am trimis petitia, dar in cazul in care cererea mea nu este rezolvata pozitiv sau negativ, care ar fi pasul urmator pe care ar trebui sa-l fac? sau la cine ar trebui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei situatii?
Va multumesc

Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Alte discuții în legătură

Fara spaga nu e legea 15/2003 alecudaniel alecudaniel Conform acestei legi 15/2003 am primit si eu teren. Am intocmit dosarul in anul 2006 urmand ca dupa stabilirea unui anumit punctaj sa-mi pot alege parcela. ... (vezi toată discuția)
Cerere de trecere in intravilan ! caraybean caraybean La inceputul anului 2008, ian., am cumparat un teren extravilan. Persoana de la care cumparasem terenul ne-a"asigurat" ca se trece fara problema in intravilan; ... (vezi toată discuția)
Cerere fara raspuns de 47 de zile zzanetta zzanetta Primaria nu a trimis nici un raspuns in 47 de zile calendaristice de la data inregistrarii unei cereri ,ce sa fac sa actionez primaria in contencios ... (vezi toată discuția)