avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LEGEA 15/2003 - TARAGANARE DIN PARTEA PRIMARIEI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LEGEA 15/2003 - TARAGANARE DIN PARTEA PRIMARIEI

Buna ziua
Astept un sfat in urmatoarea problema:

Am depus inca din august 2006 cerere la primarie, conform Legii 15/2003 la care am primit intr-un final rapsunsul in cateva fraze ,,cererea dvs o sa fie discutata in comisie".

Intrebarea mea este ce se poate face in continuare pentru ca santem in 2008 si ma asteptam ca dosarul, conform art. 4 si art. 5, sa primeasca ,,propunere motivata de aprobare sau respingere"

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alecudaniel , utilizator 18:33, 6 Mai 2009
Buna ziua!

Art. 4 / Normele metodologice pt aplicarea Legii 15/2003

,,Art. 4
Dosarul cuprinzand cererea de atribuire a terenului si actele prevazute de art. 3 alin. (2) se analizeaza de comisia constituita potrivit art. 1, dupa care se supune analizei consiliului local, in termen de 15 zile de la inregistrare, cu propunere motivata de aprobare sau de respingere, dupa caz."

As dori daca se poate sa supun analizei dvs. art. de mai sus care face parte din NM pt L 15/2003, si din care eu inteleg ca inca din anul 2006 sau ma rog dupa trecerea celor 15 zile de la intregistrare, trebuia sa primesc un raspuns in conformitate cu ceea ce prevede acest aricol, chiar daca nu era facuta atribuirea de teren

Deasemenea va mai intreb daca o hotarare a consiliului local - nici nu stiu sau a primarului poate inlatura acest articol si sa duca la situatia actuala - prin care dosarele sa nu fie analizate pana in momentul in care se primesc fonduri pentru amenajarea terenului (limina, canalizare) situatie care ar prelungi cu ani buni tot demersul tinerilor.

In concluzie va rog sa-mi spuneti daca puteti - daca am dreptate pt ca in baza acestui articol mi-am intemeiat si petitia la care acum astept un raspuns.

VA MULTUMESC
Da, aveti dreptate!

O hotarare a consiliului local sau a primarului nu paote inlatura un text de lege imperativ. Solutionarea dosarelor nu are nici o legatura cu "amenajarea" terenului.

Si faptul ca nu vi se raspunde in termen legal va da dreptul sa promovati actiune pe contencois administrativ.
Buna seara!

Am asteptat cam 30 de zile raspunsul de la primarie (poate au fost ocupati cu alegerile) dar nu am primit inca nimic , desi au trecut peste 30de zile. Intre timp m-am mai interesat ce ar trebui sa fac si mi s-a spus ca ,,ca nu mai sunt in termen si ca ar trebui sa revin in termen printr-o noua cerere sau printr-un nou dosar"

Dvs. ce parere aveti?

Va ,multumesc!
Va puteti adresa instantei de contencios administrativ, avand in vedere ca primaria nu v-a dat niciun raspuns la cererea dvs. (nesoluţionare în termenul legal a unei cereri - faptul de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, dacă prin lege nu se prevede alt termen).
Conform acestei legi 15/2003 am primit si eu teren. Am intocmit dosarul in anul 2006 urmand ca dupa stabilirea unui anumit punctaj sa-mi pot alege parcela. Aceasta parcela aleasa de mine mi-a fost atribuita in decembrie 2006 iar in ianuarie 2007 am semnat CONTRACTUL DE DARE IN FOLOSINTA GRATUITA urmand ca in primavara anului 2007 sa pot face demersurile necesare pentru a obtine certificatul de urbanism, autorizatia de contruire etc. Numai ca, la fata locului , cand s-au masurat parcelele, am constatat ca parcela mea (aleasa conform punctajului) a fost "deplasata" intr-un loc imposibil de contruit. Acest fapt a survenit din cauza unui drum ce constituia cale de acces in acea zona. Bineinteles ca am refuzat sa semnez PROCESUL VERBAL DE PREDARE PRIMRE a lotului respectiv din considerente lesne de inteles. Printr-un acord verbal cu primarul mi s-a spus ca mi se va da alt teren.
In urma acestei “conventii” am obtinut CERTIFICATUL DE URBANISM in decembrie 2007 urmand sa fac demersurile necesare pentru obtinerea AUTORIZATIEI DE CONTRUIRE. Prin urmare am facut cereri catre primarie pentru obtinerea planului de urbanism, planului de incadrare zonala a parcelei mele, datele topografice; cereri adresate primariei pe parcursul anului 2008 si la care n-am primit nici un raspuns.
In februarie 2009 am mai depus o cerere la primarie prin care imi exprimam ingrijorarea ca acest Contract De Dare In Folosinta Gratuita a expirat in ianuarie 2008 (certificatul de urbanism expirand in decembrie 2008) si ceream analizarea situatiei mele tinand cont de faptul ca nu-mi pot respecta obligatiile de beneficiar conform contactului din motive independente de mine (nesolutionarea cererilor de facute in 2008).
In aprilie 2009 am fost chemata la o sedinta in care mi se comunica ca parcela care mi se atribuise “verbal” nu era in administratia primariei ci in administratia unei institutii din zona si deci , constituia o problema ca eu sa detin acea parcela si sa pot construi pe ea. Mi s-a adus la cunostinta ca primaria se va interesa de aceasta situatie si o va face cat de curand pentru a putea solutiona aceasta problema.
Trebuie sa va mentionez ca in zona unde am primit eu parcela mai sunt beneficiari cu legea 15/2003 si parcela de langa lotul meu care se afla si ea in administratia aceleiasi institutii de care va povesteam mai sus a primit autorizatia de contruire iar beneficiarul respectiv isi construieste casa.
Ce pot face in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara spaga nu e legea 15/2003 alecudaniel alecudaniel Conform acestei legi 15/2003 am primit si eu teren. Am intocmit dosarul in anul 2006 urmand ca dupa stabilirea unui anumit punctaj sa-mi pot alege parcela. ... (vezi toată discuția)
Cerere de trecere in intravilan ! caraybean caraybean La inceputul anului 2008, ian., am cumparat un teren extravilan. Persoana de la care cumparasem terenul ne-a"asigurat" ca se trece fara problema in intravilan; ... (vezi toată discuția)
Cerere fara raspuns de 47 de zile zzanetta zzanetta Primaria nu a trimis nici un raspuns in 47 de zile calendaristice de la data inregistrarii unei cereri ,ce sa fac sa actionez primaria in contencios ... (vezi toată discuția)